Actualitate

Senatul a adoptat ordonanţa privind creşterea accizei la carburanţi

Plenul Senatului a adoptat luni, în forma Guvernului, Ordonanţa de Urgenţă care stabileşte majorarea accizei la carburant şi schimbarea modului de calcul, introducerea impozitului pe construcţii speciale sau majorarea redevenţelor.

Senatul a adoptat ordonanţa privind creşterea accizei la carburanţi Senatul a adoptat ordonanţa privind creşterea accizei la carburanţi

După ce Guvernul a adoptat, spre finele anului trecut, Ordonanţa, preşedintele Băsescu declara că nu va adopta Bugetul de stat pe 2014 dacă nu se renunţă la majorarea accizei pentru benzină. Ulterior, preşedintele a semnat Bugetul, în condiţiile în care Guvernul a decis amânarea accizei cu trei luni.

Senatorii au votat OUG 102/2013 care aduce o serie de modificări la Codul fiscal, actul normativ urmând să intre în dezbaterea şi votul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional. Actul normativ a fost adoptat în forma propusă de Guvern, scrie Mediafax.


Ordonanţa stabileşte un nivel de acciză pentru benzina cu plumb de 637,91 euro/tonă, pentru benzina fără plumb de 557,91 euro/tonă, pentru motorină 473,85 euro/tonă şi pentru kerosen de 557,39 euro/tonă.

Totodată, Ordonanţa modifică modul de calcul al accizei pentru carburanţi în funcţie de rata inflaţiei în situaţia în care cursul de schimb din prima zi a lunii octombrie din anul anterior anului precedent este mai mică prin referinţă la anul anterior.


De asemenea, actul normativ introduce impozitul pe contrucţii speciale, dar şi o creştere cu aproximativ 25% a accizei pentru redevenţele miniere.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter