Actualitate

Nordul Iranului, lovit de cea mai puternică furtună de zăpadă din ultimii 50 de ani

O furtună de zăpadă fără precedent în ultima jumătate de secol a lovit provinciile din nordul Iranului de-a lungul Mării Caspice, provocând întreruperi de electricitate și declanșând operațiuni de salvare, a informat luni mass-media iraniană, relatează AFP.

Nordul Iranului, lovit de cea mai puternică furtună de zăpadă din ultimii 50 de ani Nordul Iranului, lovit de cea mai puternică furtună de zăpadă din ultimii 50 de ani

'În vestul provinciei Mazandaran, viscolul a adus doi metri de zăpadă de vineri', a declarat un oficial local, citat de agenția de știri Isna.

Circa 500.000 de locuitori nu mai au de sâmbătă energie electrică în nordul țării, potrivit presei, în timp ce drumurile care făceau legătura cu majoritatea satelor din zonă sunt impracticabile din cauza căderilor masive de zăpadă.


În majoritatea provinciilor din nordul țării școlile sunt închise de trei zile, scrie Agerpres.

De asemenea, aproape 11.000 de șoferi au fost salvați de echipe ale Semilunii Roșii iraniene în 18 provincii din țară afectate de viscol și 3.800 de persoane au fost cazate în centre de urgență.


În regiunile sinistrate au fost trimise alimente și apă potabilă.

Totodată, autoritățile au cerut populației să folosească cu moderație gazul pentru a evita întreruperile în regiunile sinistrate.

Zăpada a afectat și capitala Teheran, provocând blocaje în trafic în unele cartiere din nordul orașului unde mai multe școli primare au fost închise luni. În noaptea de sâmbătă spre duminică s-au înregistrat cele mai scăzute temperaturi din această iarnă în capitală, — 7 grade Celsius.


Conform serviciilor meteorologice, noi furtuni de zăpadă sunt așteptate luni seara în sud-vestul țării care ar urma să afecteze cel puțin 12 provincii iraniene.

Etichete: iran
Ultimele Stiri
abonare newsletter