Actualitate

ACCIDENTUL AVIATIC: Mărturia unui supravieţuitor: “Am repetat obsesiv Horea. Le puteam şi desena”

Doctorul Sorin Ianceu, unul dintre supravieţuitorii accidentului aviatic petrecut în Apuseni, a declarat că în discuţiile avute cu operatorii serviciului de urgenţă 112, a oferit indicaţii exacte de localizare a epavei aeronavei, oferind drept punct de reper comuna Horea.

“Am repetat obsesiv Horea... Cum mergi de la Horea spre Beliş suntem pe partea dreaptă, undeva la jumătatea distanţei. Le puteam şi desena. Ceea ce regretăm cel mai mult este faptul că nu am reuşit să realizăm un screenshot ecranului telefonului mobil. Dacă l-am fi trimis pe mail, am fi putut fi localizaţi în câteva minute, maxim o oră", a declarat Sorin Ianceu la un post de televiziune. 

Sorin Ianceu a mai declarat că a fost în dialog cu mai mulţi operatori ai serviciului de urgenţă 112, cărora le-a furnizat detalii despre locul în care se aflau.


În mod suprinzător, într-o intervenţie telefonică ulterioară lui Sorin Ianceu, ministrul de Externe, Titus Corlăţean a precizat că în raportul STS despre accidentul aviatic nu a sesizat o notificare în care să fie consemnat numele doctorului Ianceu.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter