Actualitate

FOTO şi VIDEO - Câinii zăpezii se întrec în primul concurs cu atelaje canine din Cluj

Cupa Beliş, este primul concurs cu sănii trase de câini care se desfăşoară în judeţul Cluj. Cele mai multe concursuri de acest gen au loc în judeţele Harghita şi Covasna.

13 sănii trase de câini participă la Cupa Beliş care se desfăşoară sâmbătă şi duminică în satul Bălceşti, comuna Beliş, judeţul Cluj. Cei care nu au reuşit să ajungă sâmbătă la concurs pentru a vedea cei mai frumoşi şi harnici câini din rasele Husky, Malamut de Alaska şi Samoyed, mai au la dispoziţie şi ziua de duminică. Concursul începe la ora 10.00 şi durează până la ora 12.00, timp în care pot fi văzuţi pe un traseu de 8 kilometri dus-întors câinii care trag săniile sub ghidajul musherului sau persoana care conduce sania şi dă comenzile şefului haitei. 

Concurenţii au participat la mai multe categorii, în funcţie de numărul de câini care trage o sanie. Anul acesta s-au înscris două atelaje trase de opt câini, cinci atelaje cu patru câini şi şase cu doi câini. 


Mircea Tăuţan, organizatorul concursului a declarat că la prima ediţie, din acest an, au venit concurenţi din Harghita, Covasna şi Bucureşti. Totul a fost posibil cu ajutorul sponsorilor şi al voluntarilor astfel că s-a reuşit ca toţi concurenţilor să le fie asigurate, gratis, drumul, cazarea şi masa. 

Fotografii realizate de Otilia Mureşan. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter