Actualitate

"Vrăjitorul din Oz", omagiat în cadrul galei de decernare a premiilor Oscar 2014

Organizatorii galei de decernare a premiilor Oscar vor sărbători în show-ul din 2014 împlinirea a 75 de ani de la lansarea filmului "Vrăjitorul din Oz", care a primit şase nominalizări la aceste trofee la gala din 1939.

Acest musical de aventuri intrat în legendă, în care a jucat Judy Garland - un film care a primit şase nominalizări la Oscarurile din 1939 -, va fi omagiat printr-un moment-tribut special, la cea de-a 86-a ediţie a premiilor decernate de Academia de film americană, ce va avea loc pe 2 martie, la Los Angeles, informează contactmusic.com.

"Suntem încântaţi să aniversăm lansarea unuia dintre cele mai îndrăgite filme din toate timpurile, la gala din acest an a premiilor Oscar", au declarat Craig Zadan şi Neil Meron, producătorii galei.


"Vrăjitorul din Oz", ce are la bază volumul omonim pentru copii scris de L. Frank Baum, a câştigat două premii Oscar - la categoria "cea mai bună coloană sonoră" şi "cel mai bun cântec" - la cea de-a 12-a gală a premiilor Academiei de film americane, pierzând însă trofeul oferit la categoria "cel mai bun film" în faţa celebrei pelicule "Pe aripile vântului".

Etichete: oscar 2014
Ultimele Stiri
abonare newsletter