Actualitate

Sala Polivalentă va fi dată în folosinţă la sfârşitul anului

Până acum, Primăria Cluj-Napoca a plătit 34 milioane lei, fără TVA pentru Sala Polivalentă.

Primarul Emil Boc a vizitat, miercuri, şantierul Sălii Polivalente, lucrările fiind în grafic, după cum a precizat conducerea CON-A Sibiu, constructorul obiectivului de investiţii. Lucrările au fost reluate în 15 ianuarie, după ce au fost oprite mai bine de un an şi jumătate din cauza unei decizii a instanţei în cazul unui proces intentat de firma ACI, cea care a pierdut prima licitaţia în faţa celor de la CON-A Sibiu.  

În momentul de faţă se lucrează la partea de structură, infrastructură, şi la montarea elementelor prefabricate. Termenul de finalizare este de opt luni, mai exact Sala Polivalentă va fi finalizată în 15 septembrie 2014. Sorin Cristea, directorul general şi administratorul CON-A este convins că termenul nu va fi depăşit deoarece nu există niciun impediment în acest sens.


Competiţii sportive în noua sală, la sfârşitul anului

După finalizarea lucrărilor urmează perioada de probe şi de recepţie din partea Primăriei. “Sala Polivalentă cu siguranţă va fi dată în folosinţă până la sfârşitul anului şi o vom putea reda clujenilor pentru manifestări sportive. Sper că nu va fi departe ziua în care vom avea în această sală competiţii sportive naţionale şi de ce nu internaţionale în diverse sporturi pe care această sală le permite”, a declarat Emil Boc.

Autorităţile locale au achitat până acum 34 milioane lei fără TVA şi urmează să mai plătească 35 milioane lei fără TVA pentru ceea ce mai este de executat.


Video box pentru Sala Polivalentă

Printre dotările suplimentare ale Sălii Polivalente se numără un cub video sau video box performant pentru afişaj. “Cubul se află în momentul de faţă în negocieri cu firma din străinătate de la care va fi cumpărat. Este un element unic care în momentul de faţă nu se foloseşte oricând şi oriunde. În România mai este doar unul singur de asemenea dimensiuni şi calităţi pe care trebuie să le îndeplinească. Sunt foarte puţini producători în lume. Există un caiet de sarcini cu anumite cerinţe minimale pe care trebuie să le îndeplinească pentru a fi sala omologată la cele opt sporturi, suntem în discuţii. Aceasta este singura problemă, dar care se va rezolva. În rest, nu există probleme, avem materialele prefabricate, elementele de închideri”, a spus Sorin Cristea.

Cea mai modernă sală polivalentă din ţară

Pe lângă videobox, la faţadă se va aplica o structură de dublu policarbonat pentru a fi în concordanţă cu stadionul. “Am impus panouri solare şi panouri fotovoltaice pentru a economisi la cheltuielile de întreţinere. De asemenea, am dispus să avem pardoseală demontabilă astfel încât orice competiţie sportivă să se desfăşoare în această sală, de la gimnastică la tenis de câmp, la handbal, volei, baschet. Avem posibilitatea să organizăm conferinţe sau manifestaţii interne şi internaţionale cu până la 10.000 de persoane”, a declarat Emil Boc.


Potrivit primarului, va fi cea mai modernă sală polivalentă din ţară până când la Bucureşti vor construi şi ei o sală polivalentă care va intra în circuitul naţional şi internaţional al competiţiilor.

Conservarea lucrărilor a costat 5 milioane lei

Înainte de reînceperea lucrărilor, şantierul s-a aflat în conservare. “Şantierul l-am conservat, nu sunt deteriorări la structură. A fost un lucru foarte bun, în momentul de faţă se poate lucra înăuntru. Erau probleme dacă nu era conservată, dacă nu aveam acoperiş. Acum un an şi două luni când s-a luat decizia închiderii, în sala de antrenamente, o sală din spate, de 1.000 mp, apa era de aproximativ 2 metri, deci toate apele meteorice nu se drenau spre Someş, iar în alt loc apa era de jumătate de metru. Se văd încă plantele care au crescut”, a explicat directorul CON-A.


Sala multifuncţională de sport va avea regim de înălţime 1S+P+3E şi 7.308 locuri, cu anexele sportive şi tehnice aferente, un parking pe un nivel, de 445 de locuri, plus o piaţetă amenajată pentru intrarea publicului dinspre Splaiul Independenţei.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter