Actualitate

UPDATE: UN HOȚ a furat o STAŢIE DE EMISIE - RECEPŢIE și are acces la toată BAZA DE DATE a MAI cu informații SECRETE

Un hoţ a furat, marţi dimineaţa, din sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca o staţie de emisie – recepţie care aparţine Jandarmeriei Române.

UPDATE:

„Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj a fost sesizat în 28 ianuarie la ora 14.00 despre faptul că din incinta Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj a fost furată o staţie de emisie-recepţie care apartinea Jandarmeriei Române. În cursul aceleaşi zile, la ora 18.00 am reuşit identificarea şi prinderea făptuitorului. Este vorba despre un tânăr de 19 ani care a fost reţinut pentru 24 de ore şi cel mai probabil urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă”, au declarat pentru Monitorul de Cluj surse din Poliţie.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie au dispus începerea urmăririi penale faţă de un tânăr în vârstă de 19 ani sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,furt calificat”.


La data de 28 ianaurie, tânărul ar fi sustras o staţie de emisie recepţie aparţinând Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Cluj, din incinta Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

În aceeaşi zi suspectul a fost depistat, poliţiştii reuşind recuperarea staţiei de emisie recepţie sustrasă.


Tânărul a fost reţinut pentru 24 ore pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, acesta fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Cluj.

Prin staţia de emisie recepţie se  pot accesa  toate bazele de date ale Serviciilor de Evidenţa Populaţiei, Serviciilor de Cazier şi Serviciului de Inmatriculări.


Cu alte cuvinte, cu ajutorul staţiei respective, dincolo de faptul că utilizatorul poate asculta toate comunicaţiile tuturor serviciilor speciale, Poliţie, Jandarmerie, Pompieri sau Ambulanţă, doar schimbând frecvenţa, poate accesa fără să fie depistat, baza de date de la Evidenţa Populaţiei şi să afle despre orice cetăţean român date de genul, adresa, CNP, serie şi număr de buletin, dacă are cazier sau nu, cu cine este rudă sau dacă şi-a plătit amenzile de circulaţie sau cele aplicate de autorităţile locale, relatează Evz.ro.

Preşedintele Judecătoriei Cluj Napoca, judecătorul Lucian Marian a declarat că incidentul s-a înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca. "Din câte am aflat s-a furat sau s-a pierdut o staţie de emisie recepţie cu un soft special. Mai multe date nu cunosc dar se fac cercetări", a declarat magistratul.


Din primele informaţii, staţia de emisie recepţie a fost furată de pe masa jandarmului care asigură paza Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca, în timp ce se afla la încărcat. Ancheta a demonstrat că între orele 9 şi 10, din sediul Parchetului au ieşit 59 de persoane fără a se putea stabili cine anume a furat aparatura specială, cu atât mai mult cu cât în sediul Parchetului nu există camere de luat vederi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter