Actualitate

Ce vor face eroii din Apuseni cu banii donaţi de Becali?

Cei trei eroi din Horea vor repara drumul stricat de maşinile autorităţilor, cu banii prmiți de la Gigi Becali, potrivit primarului comunei, Marin Nicola.

Gheorghe Trif, Argentin Toader şi Gheorghe Giurgiu, cei trei salvatori din Munţii Apuseni, spun că banii promişi de Becali, 5.000 de euro pentru fiecare, ar trebui să fie folosiţi pentru repararea drumurilor distruse de maşini în operaţiunile de salvare, conform www.ziarulring.ro

"Becali a luat legătura direct cu ei, nu cu autorităţile locale. Oamenii au spus că nu le trebuie banii; eventual, cei care vor pot repara drumul până acolo, că s-a stricat acum cu atâtea maşini. Trebuie să ţinem cont că o parte este drum comunal şi o parte, drum forestier. Să se repare drumul respectiv, astea au fost doleanţele lor, nu neapărat să le dea bani că au participat la operaţiunea de salvare", ne-a declarat Marin Nicola, primarul comunei Horea, judeţul Alba.


Monument pentru victimele accidentului aviatic

Primarul Nicola este hotărât să ridice un monument pentru victimele accidentului aviatic, relatează acceași sursă.


"Am discutat cu persoanele care au luat aeronava şi le-am cerut să ne dea o bucată din ea. Nu ştiu ce anume ne vor putea da, poate o elice... După finalizarea anchetei, vrem să facem un monument, dar acolo sus, la 12 km, în apropierea locului accidentului, unde pot ajunge maşinile, undeva la 1 km de locul prăbuşirii, pe şesul acela", a mai afirmat Marin Nicola.

Primarul comunei Horea: "Preşedinţia ne-a cerut tabel"

Conform aceleași surse primarul comunei Horea ne spune că, după ce 11 persoane au fost medaliate de Arhiepiscopia Alba, a primit şi o adresă de la preşedinţie prin care se solicită un tabel cu numele celor care au participat la scoaterea răniţilor din avion şi la coborârea lor.


 "Sunt în jur de 20 de oameni. Probabil se vor da medalii, diplome, nu ştiu. Oamenii au făcut o chestie normală şi eu spun că toţi sunt eroi, o mare parte din comună, că toţi, la rândul lor, au mers pe jos. S-a întâmplat să ajungă cei trei în locul respectiv, dar e vorba de 300 de persoane din comună care s-au răsfirat şi au verificat, fiind o zonă aşa de mare", ne-a mai precizat Marin Nicola.

abonare newsletter