Actualitate

Șeful Carpatica Asigurări, Ilie Carabulea, săltat de DNA

Omul de afaceri sibian Ilie Carabulea, care controlează Carpatica Asigurări, a fost ridicat marţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi va fi dus la audieri, în cadrul unei anchete privind fapte de corupţie în care sunt implicaţi şi funcţionari din domeniul supravegherii asigurărilor.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează marţi percheziţii domiciliare în 17 locaţii situate în municipiile Bucureşti şi Sibiu, în cadrul unei anchete privind săvârşirea, de către mai multe persoane, a unor infracţiuni de corupţie. Potrivit unor surse judiciare, percheziţiile vizează firma Carpatică Asigurări şi funcţionari de la Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Omul de afaceri Ilie Carabulea, patronul de la Carpatica Asigurări, a fost ridicat şi dus la DNA Bucureşti pentru audieri.

DNA susţine, într-un comunicat de presă remis marţi, că mai multe persoane sunt suspectate de infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, cum ar fi: asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, luare/dare de mită, trafic/cumpărare de influenţă, abuz în serviciu contra intereselor publice, folosirea în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la uz de fals.

Procurorii beneficiază de sprijin din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.


 

abonare newsletter