Actualitate

Cluj-Napoca, în topul primelor cinci orașe cu cele mai multe accidente grave! VEZI care sunt zilele și străzile fatidice!

10 persoane au decedat anul trecut în urma accidentelor grave care au avut loc în Cluj-Napoca, numărul fiind aproape la fel ca în 2012.

 

Cele mai periculoase străzi din Cluj-Napoca sunt Traian Vuia unde au avut loc anul trecut 6 accidente rutiere cu 12 victime, Calea Turzii, Calea Florești, strada Frunzișului și 21 Decembrie 1989. Un raport pe anul trecut al Poliției municipiului Cluj-Napoca arată că în zilele de miercuri, vineri și sâmbătă au avut loc cele mai multe accidente rutiere în municipiu.


Anul trecut, în Cluj-Napoca au avut loc 154 de accidente grave, mai puține cu 23 decât în anul 2012. În 2013, potrivit unui raport al Poliției municipiului Cluj-Napoca, 10 persoane au murit în urma accidentelor rutiere grave față de 11 câte au fost înregistrate în 2012.

151 persoane au fost rănite grav și 29 au fost rănite ușor. În ciuda faptului că anul trecut, numărul deceselor și al accidentelor grave au fost în scădere ușoară față de 2012, Cluj-Napoca se numără printre localitățile, respectiv județele cu cele mai multe accidente rutiere grave soldate cu decese. Din acest motiv, va fi realizat un studiu de trafic. “Este imperios necesar să se facă un studiu de trafic având în vedere fapul că suntem în primele cinci orașe cu privire la numărul de decese și victime în urma accidentelor rutiere”, a declarat comisarul șef Marcel Bonțidean, șeful Poliției municipiului Cluj-Napoca.


Primarul Emil Boc a recunoscut că există probleme cu traficul în municipiu. “Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost prima din județ și printre cele mai bune din țară în ceea ce privește eficiența. Este un efort în echipă care s-a văzut în rezultate. La trafic avem într-adevăr probleme care vor fi îmbunătățite odată cu realizarea acestui studiu de trafic”,  a precizat primarul.

În acest an se va lucra la realizarea studiului de trafic.  

abonare newsletter