monitorulcj.ro Menu
Actualitate

SÂNGELE fostului papă Ioan Paul al II-lea fost FURAT!

o fiolă conţinând sânge al fostului papă Ioan Paul al II-lea a fost furată

O relicvă religioasă - o fiolă conţinând sânge al fostului papă Ioan Paul al II-lea - a fost furată dintr-o biserică din centrul Italiei, iar 50 de carabinieri cercetează zona pentru a o recupera, a anunţat luni presa italiană.

Fiola a fost furată în urmă cu două zile, alături de o cruce, din micuţa biserică San Pietro della Ienca, aflată într-o zonă muntoasă din Abruzzo, o regiune din centrul Italiei, unde fostul papă polonez, decedat în 2005, obişnuia să se plimbe şi să schieze, relatează cotidianul La Repubblica.


Câini special dresaţi participă la această operaţiune de căutare, iar Parchetul din Aquila a deschis o anchetă.

Potrivit lui Pasquale Corriere, preşedintele asociaţiei culturale "San Pietro della Ienca", citat de agenţia de presă Ansa, în lume există doar trei fiole care conţin sânge al fostului papă Ioan Paul al II-lea.

Un relicvar conţinând o fiolă cu sânge al papei Ioan Paul al II-lea a fost deja furat în august 2012, însă a fost recuperat de poliţie după doar câteva ore.

Ioan Paul al II-lea şi papa italian Ioan al XXIII-lea vor fi canonizaţi pe 27 aprilie, în cadrul unei sărbători unice la Vatican, a anunţat în septembrie papa Francisc.

Pe 27 aprilie 2014 va fi celebrată Duminica Milei Divine, o sărbătoare creată de fostul papă polonez.