Actualitate

A început procesul în cazul accidentului aviatic din Apuseni: Procurorii audiază, luni, mai mulţi martori

Procurorii Parchetului Curţii de Apel Alba Iulia audiază, luni, mai mulţi localnici şi membri ai echipelor de salvare care pot furniza informaţii despre accidentul aviatic produs în Apuseni, în care şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion, alte cinci persoane fiind rănite.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Curţii de Apel Alba Iulia, Mihaela Chicea, a declarat, luni pentru Mediafax, că procurorii care anchetează accidentul aviatic produs săptămâna trecută fac audieri în acest caz.

Chicea a spus că procurorii vor audia mai multe persoane dintre cele care au ajuns primele la locul accidentului, localnici sau membri ai echipelor de salvare, care pot furniza informaţii. Anchetatorii intenţionează să audieze şi persoanele rănite în urma accidentului, însă nu se ştie încă dacă acestea vor fi audiate luni sau în zilele următoare.


Procurorii Parchetului Curţii de Apel Alba Iulia au dispus începerea urmăririi penale in rem în cauza privind accidentul aviatic, pentru două infracţiuni: încălcarea de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu sau neîndeplinirea lor şi vătămare corporală din culpă.

Procurorul general al Parchetului Curţii de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr, declara că în urma anchetei desfăşurate la locul accidentului aviatic au fost ridicate probe care urmează să fie supuse expertizei, precizând că ancheta va dura câteva luni.


"Această aeronavă nu a avut o cutie neagră, însă are alte instrumente la bord care urmează să fie examinate în perioada următoare pentru a vedea cum au funcţionat şi pentru a-şi face un punct de vedere experţii în domeniu. Se va emite un raport de către inspecţia de specialitate, inspectorii investigatori ai Autorităţii Aeronautice. Acest raport sigur că va fi făcut după o perioadă de timp, după câteva luni. De regulă, este o procedură laborioasă pentru a emite acest raport, va fi depus la Parchet şi apoi procurorul va putea să administreze probaţiunea şi să soluţioneze dosarul", afirma Lazăr.

Epava avionului prăbuşit a fost transportată la Bucureşti, fiind depozitată la Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS), pentru a putea fi analizată de către experţii în aeronautică.

Ultimele Stiri
abonare newsletter