Actualitate

Aura Ion a intrat în stop cardio respirator cu jumătate de oră înainte să fie găsită

Dr. Victor Zota, şeful Agenţiei Naţionale pentru Transplant şi unul dintre primii oameni pe care medicul Radu Zamfir i-a sunat, pentru ajutor, după aterizarea forţată, a făcut câteva declaraţii despre haosul operaţiunii de salvare din Apuseni.

Dr. Victor Zota a declarat că a primit trei apeluri false din partea autorităţilor cu privire la găsirea victimelor accidentului aviatic din 20 ianuarie. Victimele au fost găsite la ora 21.15, la cinci ore de la aterizarea forţată. "Într-adevăr îi găsiseră. Când am vorbit cu dr. Zamfir o resuscitau pe fată care intrase în stop de aproximativ o jumătate de oră. Fiind un medic experimentat, ştia că resuscitarea poate dura şi 2-3 ore”, a mai spus Zota.

Toţi cei care se aflau pe 20 ianuarie în zbor spre Oradea erau voluntari, medicul Radu Zamfir, fiind, potrivit lui Zota, unul dintre cei mai dedicaţi. „Radu e omul pe care toate echipele de transplant din ţară îl cunosc. El merge să recolteze toţi ficaţii, la orice oră, zi sau noapte, şi pe 31 decembrie şi de ziua fiicei sale”, a adăugat Victor Zota.

Ultimele Stiri
abonare newsletter