Actualitate

Andreea Paul : ”Dragnea stă pe un butoi de 100 milioane euro bani publici pentru cadouri electorale”

Andreea Paul, prim-vicepresedinta PDL, îl cauză pe Liviu Dragnea că ”stă pe un butoi de 100 milioane euro bani publici pentru cadouri electorale, în timp ce românii sunt taxați” de guvernarea USL din care face și el parte.

”Politizarea a atins cote alarmante. La fel și risipa banului public, în timp ce USL gândește doar taxe, taxe și noi taxe. Solicit ferm transparența plăților efectuate din banii publici de către guvernul Ponta și stoparea politicilor aberante de fragmentare a cheltuielilor publice în scopuri pur electorale”, transmite Andreea Paul, prim-vicepresedinta PDL, într-un comunicat de presă.

Ea acuză USL că a crescut bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în 2014, în scopuri pur electorale, iar pe Ministrul Dragnea că ”împarte din pix” acești bani primăriilor și consiilor județene.


”În bugetul pentru anul 2014, fondurile alocate Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice au crescut cu 34% față de anul trecut, iar bugetele programelor cu dedicație electorală au crescut de 4,6 ori, la aproape 100 milioane euro (Tabel 1). Ministrul Dragnea împarte din pix, discreționar, bani primăriilor și consiliilor județene, așa cum a procedat și anul trecut”, afirmă Andreea Paul în comunicat.

Potrivit aceluiași document, în urma analizelor, pe baza datelor disponibile la Monitorul Oficial și pe primele 9 luni ale anului 2013 pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice rezultă următoarele concluzii:


a)  210 milioane lei alocați de MDRAP consiliilor locale din peste 860 de localități s-au dus în proporție de 70% către USL: PSD – 42%, PNL – 25%, 1,2% – PC, UNPR – 0,4%. PDL – 13%.

b)  150 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară, dedicat situațiilor de urgență, se alocă din pixul premierului Ponta, la finalul anului 2013 consiliilor județene, în proporție de aproape 90% USL-ului: PSD – 51%, PNL – 38%. PDL – 6%.


c)  61 milioane lei plătiți de MDRAP către Consiliile Județene în primele 9 luni din anul 2013 sunt împărțiți între PSD – 69% și PNL – 31%. PDL – 0%. 10% din aceștia au mers în Teleorman, județul domnului ministru Dragnea. Peste un sfert (26%) din suma totală s-au dus către 3 județe: Teleorman, Vrancea și Caraș Severin.

Prim-vicepreședinta PDL  a transmis alături de comunicatul de presă și un document cu sumele alcate programelor coordonate de MDRAP, pe care îl atașăm alăturat.

abonare newsletter