monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Evoluţia stării răniţilor este favorabilă. Copilotul va fi supus unor intervenţii ortopedice

Evoluţia stării celor patru răniţi în accidentul aviatic, care sunt internaţi în continuare în secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Cluj, este favorabilă, spun reprezentanţii unităţii medicale, potrivit cărora copilotul urmează să fie supus unor intervenţii ortopedice.

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca a anunţat, într-un comunicat de presă transmis joi, că evoluţia stării celor patru răniţi este favorabilă, iar în cazul unuia dintre pacienţi "a fost fixată chirurgical fractura de piramidă nazală".


"Evoluţia celor patru pacienţi internaţi în secţia de Terapie Intensivă a SCJU este favorabilă. La unul din cei patru pacienţi s-a redus şi s-a fixat chirurgical fractura de piramidă nazală. Pentru copilot, rabdomioliza s-a redus şi urmează să fie programate intervenţiile ortopedice" , se arată în documentul citat.

Medicul coordonator al UPU din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Adela Golea, declara, miercuri, că toţi cei patru pacienţi au politraumatisme, ceea ce impune în continuare spitalizarea lor la secţia de terapie intensivă.

"Pacienţii sunt bine. Rămân internaţi la terapie intensivă pentru că aici rămân bolvanii care pot avea şi complicaţii pentru că traumatismele nu sunt simple, este vorba despre politraumatrisme. Chiar dacă unii mergeau pe picioare, nu înseamnă că nu au leziuni multiple - leziuni faciale, leziuni toracice, leziuni de membre şi leziuni toracice. Mai ales unde sunt cu intersectare costală, şi pe stânga, şi pe dreapta sunt însoţite de contuzii pulmonare care pot duce la complicaţii", spunea Golea.