monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Sorin Ovidiu Vîntu, RIDICAT DE POLIŢIŞTI şi DUS la PARCHETUL INSTANŢEI SUPREME

Sorin Ovidiu Vîntu a fost ridicat, joi dimineaţă, de poliţişti şi dus la Parchetul instanţei supreme, după ce ar fi fost găsit un paşaport cu fotografia lui şi numele altei persoane, din Republica Moldova, potrivit unor surse judiciare. Parchetul a informat, ulterior, că Vîntu ar fi folosit acte de identitate false pentru a obţine buletin şi paşaport în R. Moldova.

Sorin Ovidiu Vîntu, ridicat de poliţişti şi dus la Parchetul instanţei supreme. Sursă foto: Pressalert.ro

Sorin Ovidiu Vîntu, ajutat de alte persoane, ar fi folosit documente de identitate falsificate pentru a obţine buletin şi paşaport, de la autorităţile din Republica Moldova, documente care aveau fotografia acestuia şi datele unei persoane fictive, potrivit Parchetului ICCJ, informează Mediafax.


"Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de urmărire penală şi criminalistică s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe numele unui cetăţean moldovean, autorităţile din Republica Moldova au eliberat un buletin de identitate şi un paşaport pe care sunt aplicate fotografii care nu aparţineau acestuia. Imaginea existentă în cadrul fişei personale a cetăţeanului moldovean a fost înaintată autorităţilor române care au constat că, după anumite elemente, aceasta corespunde înfăţişării cetăţeanului român Vîntu Sorin Ovidiu", se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

În urma verificărilor făcute de autorităţile române, s-a stabilit, "în mod cert", prin intermediul unei constatări tehnico-ştiinţifice, că fotografia din fişa personală a cetăţeanului moldovean îl reprezintă pe Sorin Ovidiu Vîntu, a precizat Parchetul instanţei supreme.

"În cauză există indicii temeinice că numitul Vîntu Sorin Ovidiu, cu ajutorul unor documente de identitate falsificate, cu participarea unor persoane necunoscute, a determinat eliberarea unui buletin de identitate şi a unui paşaport de către autorităţile din Republica Moldova, având aplicată fotografia sa şi datele de identitate ale unei persoane fictive, fapte prevăzute de art. 26 rap. la art. 288, art. 291, art. 293 şi art. 323 din Codul penal", potrivit sursei citate.

Poliţiştii l-au dus, joi dimineaţă, pe Sorin Ovidiu Vîntu la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), în baza unui mandat de aducere, potrivit unor surse judiciare.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost eliberat la 1 mai 2013, din Penitenciarul Jilava, după ce a executat un an de închisoare pentru şantajarea lui Sebastian Ghiță.