monitorulcj.ro Menu
Actualitate

ȘEFUL ROMATSA, Aleodor Frâncu, a DEMISIONAT

Directorul general al ROMATSA, Aleodor Frâncu, a demisionat

Directorul general al ROMATSA, Aleodor Frâncu, a demisionat, au declarat pentru Mediafax surse din companie, renunţarea la funcţie venind după ce premierul Victor Ponta a anunţat că va cere Consiliului de Administraţie înlocuirea sa pentru deficienţe în cazul accidentului aviatic din munţii Apuseni.

Aleodor Frâncu  a declarat miercuri că şi-a înaintat demisia Consiliului de Administraţie, "pentru liniştea şi stabilitatea instituţiei", dar că nu are nimic să-şi reproşeze.

Ponta a declarat miercuri dimineaţă că secretarul de stat din Ministerul de Interne Constantin Chiper (PNL) va fi demis şi va cere înlocuirea directorului general şi a directorului de operaţiuni ROMATSA, dar şi a şefului STS.


Premierul a arătat că, la nivelul Ministerului de Interne, ROMATSA şi STS, lucrurile au funcţionat inacceptabil de încet şi fără asumarea autorităţii şi a responsabilităţii, iar intervenţia de luni a fost un eşec.

Acestea sunt şi concluziile preliminare ale raportului privind modul în care reprezentanţii instituţiilor statului au intervenit după producerea accidentului aviatic, respectiv existenţa unor deficienţe inacceptabile, care necesită îmbunătăţirea sistemului de intervenţie.


Conform raportului, ROMATSA nu a manifestat un rol activ în cazul accidentului aviatic din Cluj, nu a luat măsurile necesare pentru stabilirea zonei de căutare a aeronavei, nu a declanşat operaţiuni de căutare şi nu a cerut sprijinul Centrului de Operaţii Aeriene din MApN.

Frâncu a ocupat mai multe funcţii de conducere la ROMATSA începând din 2006 şi a fost directorul general al companiei din mai 2012.


Anterior în cursul zilei de miercuri a renunţat la funcţie şi şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Ion Burlui.