Actualitate

Transport gratuit pe două linii pentru elevii de la stat și privat

Primăria Cluj-Napoca va acorda transport gratuit pe două linii pentru elevii care învață în școlile publice și private, dar și pentru elevii care sunt implicați în activități extrașcolare.

După ce săptămâna trecută, primarul Emil Boc a anunțat că elevii din învățământul public vor beneficia de transport public gratuit pe două linii dacă trebuie să ajungă la școală cu un mijloc de transport, săptămâna aceasta a precizat că vor beneficia de gratuitate și elevii care învață în sistemul privat. Potrivit conducerii Primăriei, între 1.000 și 2.000 elevi studiază la școli private.

Gratuitatea pentru elevi intră în vigoare din 1 martie 2014. Elevii nu vor trebui să se deplaseze la ghișeele Companiei Publice de Transport deoarece va fi încheiat un acord între Primărie și CTP Cluj-Napoca.


“Toți elevii din municipiu, indiferent dacă sunt la stat sau la privat, dacă au nevoie de transport pentru școală primesc transport gratuit. Cei care nu au nevoie de transport, dar sunt implicați în activități extrașcolare, va beneficia, de asemenea de gratuitate pe două linii”, a precizat Boc.

Ceilalți elevi care nu intră în cele două categorii, vor beneficia de reduceri substanțiale, de 50%, dacă vor dori să își facă abonamente la transportul în comun: 45 lei pe două linii și 25 lei pe o linie, pentru o lună.

Ultimele Stiri
abonare newsletter