Actualitate

Alfă ce spun MEDICII despre STAREA RĂNIŢILOR de la Cluj

Cele patru dintre victimele accidentului aviatic din Munţii Apuseni se află internate la Spitalul de Urgenţă din Cluj Napoca. Medicii clujeni au declarat miercuri dimineaţa, în cadrul unei conferinţe de presă, că starea celor patru răniţi este staţionară, copilotul aflându-se într-o stare mai gravă decât a celorlalţi.

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Petru Şuşcă, a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri dimineaţă, că pacienţii au fost reevaluaţi de medici de la toate specialităţile, respectiv Chirurgie generală, Chirurgie vasculară, ORL, Oftalmologie, Chirurgie toracică, Chirurgie buco-maxilo-facială, Ortopedie, Traumatologie şi Neurochirurgie.

Starea lor este stabilă, fiind monitorizaţi şi evaluaţi în permanenţă la secţia de Terapie a spitalului din Cluj stabilindu-se că nu se impun intervenţii chirurgicale suplimentare, au anunţat, miercuri dimineaţă, reprezentanţii Spitalului Judeţean din Cluj.


„Starea pacienţilor e stabilă. Au fost evaluaţi la toate specializările. Nu au fost indicaţii pentru intervenţii chirurgicale suplimentare. Copilotul se află într-o stare mai puţin bună decât a celorlalţi trei pacienţi, dar este şi el bine", au declarat medicii clujeni.

Răspunzând unor întrebări, el a spus că şi copilotul, care are cele mai grave leziuni, este în stare stabilă: "Copilotul este într-o stare nu la fel de bună ca şi ceilalti, dar şi el este în continuare în stare stabilă".


Întrebat dacă va fi externat vreunul dintre răniţi, managerul SJU Cluj a spus că la ora 15.00 vor putea fi furnizate mai multe informaţii. Cei patru răniţi internaţi la SJU Cluj sunt medicii Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş (Bihor ), precum şi copilotul Răzvan Petrescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter