monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Localnicii şi preotul comunei Horea duc o cruce la locul accidentului aviatic

Localnicii şi preotul comunei Horea duc o cruce la locul accidentului aviatic

Secretarul comunei Horea, Corneliu Olar, spune că moţii din comună au făcut o cruce de lemn pe care o vor amplasa, marţi, în locul unde se află epava avionului, urmând ca preotul din localitate să oficieze o slujbă în memoria pilotului şi studentei care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic.

Corneliu Olar a declarat, marţi, corespondentului Mediafax, că un grup de localnici, împreună cu preotul din comună, urcă, la ora transmiterii acestei ştiri, spre locul unde se află epava avionului, pentru a amplasa o cruce din lemn în memoria celor două persoane care şi-au pierdut viaţa în accident.

"Este o cruce de trei metri confecţionată din lemn, pe care s-au scris numele celor două persoane decedate, data şi ora 16.00, ora la care avionul a atins solul", a spus Olar.

El a adăugat că accesul în zonă este în continuare dificil, iar utilajul de teren cu care se deplasează a rămas blocat de mai multe ori în zăpadă.

Olar a spus că, dacă nu vor mai putea continua drumul cu acel autovehicul, vor urca pe jos până în zona unde se află epava.

"Singurul lucru pe care îl mai pot face acum moţii din Horea este să ridice o cruce şi să se roage pentru cei care au căzut aici, pentru cei care şi-au pierdut viaţa în această tragedie. Este un preot cu noi, vom face o slujbă şi ne vom ruga, aşa cum este datina noastră creştină", a afirmat el.

Pilotul Adrian Iovan şi o studentă în anul V la Institutul de Medicină Militară din Bucureşti şi-au pierdut viaţa după ce avionul de mici dimensiuni de tip BN2, la bordul căruia se afla un echipaj medical, a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba. Unul dintre medicii din aeronavă a reuşi să sune la 112, la ora 16.16, anunţând incidentul.