monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Femeia care trebuia să fie supusă unui transplant de ficat aştepta operaţia din 2011

Floarea Mihai, pacienta de la Institutul Clinic Fundeni pentru care echipa de patru medici se deplasa la Oradea în timpul accidentului aviatic, se afla pe listele de aşteptare din anul 2011.

Astepta operatia din 2011

Echipa de medici implicată în accidentul aviatic de luni din Munţii Apuseni se afla în drum spre Oradea pentru a preleva mai multe organe, printre care şi ficatul unei femei din Oradea, aflată în moarte cerebrală. Beneficiara transplantului a declarat că regretă cele întâmplate. "În fiecare zi mă gândesc că voi avea noroc. îmi pare foarte rău că s-a întâmplat aşa. Aştept acest transplant din anul 2011", a spus pacienta într-o conferinţă de presă, în timpul căreia a mărturisit că boala de ficat i-a fost depistată în anul 2005. Potrivit jurnalul.ro, prezentă la conferinţa de presă, dr. Liana Gheorghe a afirmat că pacienta a fost pe lista de transplant din anul 2011. Anul trecut, boala a avansat şi a fost diagnosticată cu un cancer grefat de ciroză.

Medicul a explicat că un organ prelevat pentru transplant este întotdeauna îndreptat către omul care are cea mai mare nevoie.

Liana Gheorghe a adăugat că pacienta Floarea Mihai va rămâne cap de listă de aşteptare pe grupa ei de sânge şi că timpul pe care îl are de aşteptat pentru primirea unui ficat este destul de mic, de una până la trei luni.