monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Aurelia Ion, studenta care a murit în accidentul aviatic din Apuseni era voluntară în cadrul programului de transplant

Aurelia Ion, studenta care a murit în accidentul aviatic din Apuseni

Aurelia Ion, studenta care a murit în accidentul aviatic din Apuseni era voluntară în cadrul programului de transplant. Tânăra este studentă în anul V la Institutul Medico-Militar din București.

Aurelia Ion a murit în accidentul de avion prăbuşit în Munţii Apuseni. Ea fost găsită în stop-cardio respirator de către echipajele care au ajuns la faţa locului, avea fracturi la membre, la bazin, la coloana cervicală şi era în stop cardio-respirator, cu temperatura corpului de 18 grade, a declarat medicul şef al UPU Cluj, Adela Golea. Medicul a mai afirmat că s-a încercat resuscitarea tinerei pe toată durata intervenţiei de coborâre a celorlalte cinci victime, însă manevrele au eşuat.

Aurelia Ion avea 23 de ani și era studentă în anul V la Institutul Medico-Militar din București. Ea făcea practică la spitalul Fundeni și se afla în avion pentru că era voluntar in cadrul programului de transplant și a plecat ca voluntar împreună cu echipa de transplant. Tânăra avea grad militar.

Tânăra este din Bucuresti, iar după ce i se face autopsia la Alba, va fi adusa în Caitală si depusă la Capela Spitalului Militar. Ministerul Apararii este cel care va ajuta familia sa aduca acasă trupul neînsuflețit.

Pe pagina de Facebook a fetei, se află un citat din Mahatma Gandhi: "Whatever you do will be insignificant, but it is very important that you do it".

Procurorii au dispus ca autopsiile în cazul pilotului Adrian Iovan şi al studentei să fie făcute la Câmpeni (Alba), localitate în care se află trupurile neînsufleţite ale acestora, afirmă conducerea IML Cluj, care iniţial anunţase că pilotul şi fata vor fi aduşi la Cluj.

“Procurorii din Alba au dispus ca autopsia pentru cele două persoane decedate în accidentul din Apuseni să nu se mai facă la IML Cluj, ci la Câmpeni, judeţul Alba. Maşina pe care am trimis pentru ridicarea cadavrelor a fost rechemată la Cluj”, a spus Vartic.