Actualitate

Ce spune Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă despre accidentul din Apuseni

70 de pompieri din Cluj, Bihor, Mureş şi Alba, jandarmi, poliţişti, salvamontişti şi angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni i-au căutat mai bine de şase ore pe cei şapte oameni implicaţi în accidentul aviatic de luni din Munţii Apuseni.

Reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) spun că operaţiunile de căutare au fost extrem de dificile şi echipele de pompieri s-au deplasat pe jos. "Acţiunea se desfăşoară în condiţii de maximă dificultate, având în vedere faptul că accidentul s-a produs într-o zonă montană (Munţii Apuseni), greu accesibilă din cauza stratului de zăpadă, care pe alocuri depăşeşte jumătate de metru, lipsei de vizibilitate din cauza ceţii, respectiv afectarea căilor de comunicaţii, ce îngreunează fluxul informaţional şi posibilitatea stabilirii legăturii cu ocupanţii aeronavei", au declarat reprezentanţii IGSU. Aceştia au mai precizat că inspectorul general al IGSU, general de brigadă dr. Ion Burlui a luat măsura trimiterii unui elicopter SMURD în zona producerii evenimentului, însă din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, acesta nu şi-a putut finaliza misiunea pentru care a fost destinat. 

Cele şapte victime au fost găsite de Gheorghe Giurgiu, un bărbat de 33 de ani, un localnic din satul Pietreasa, judeţul Cluj. El, împreună cu doi consăteni, au fost primii care au ajuns la epava avionului. El a declarat pentru Mediafax că nu pădurarii au fost cei care au găsit avionul, deşi iniţial atât reprezentanţii IGSU cât şi ai altor autorităţi au precizat că o echipă de pădurari i-a găsit pe cei din avion. 

Etichete: pompieri cluj igsu
Ultimele Stiri
abonare newsletter