Actualitate

O echipă complexă efectuează cercetări cu privire la cauzele producerii accidentului aviatic din Apuseni

O echipă complexă formată din procurori, specialiști criminaliști și inspectori ai Aviației Civile a plecat marți, în jurul orei 10,00, spre locul în care luni după-amiază un avion cu șapte persoane la bord s-a prăbușit în Munții Apuseni.

În cursul nopții, la fața locului s-au aflat procurori care au făcut primele constatări.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr, care coordonează această anchetă, a declarat pentru Agerpres că cercetările sunt reluate marți, printre cei care vor ancheta aflându-se și o echipă specializată în accidente aviatice de la Institutul de Criminalistică, ofițeri criminaliști din Alba și Cluj, precum și specialiști în aviația civilă.


În ceea ce privește cadavrele celor două victime, pilotul Adrian Iovan și o studentă, acestea au fost transportate la Serviciul de Medicină Legală Alba pentru efectuarea necropsiei, a precizat Augustin Lazăr.

După ce se va stabili exact locul în care a căzut avionul, fiind vorba de un versant ale cărui pante se află una pe raza județului Alba, cealaltă pe raza județului Cluj, ancheta va rămâne să fie coordonată de procurorii din Alba, respectiv va fi preluată de cei ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj Napoca, după efectuarea actelor cu caracter de urgență. Augustin Lazăr a menționat că este vorba de un accident aviatic.


Două persoane au decedat și cinci a fost rănite după ce avionul în care se aflau, de tip BN 2, a căzut într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine. Cele șapte persoane aflate la bord, doi membri ai echipajului și cinci persoane din echipa medicală, se deplasau la Oradea pentru o operație de prelevare de organe pentru transplant.

Epava avionului și victimele au fost descoperite de un pădurar din Alba.

Ultimele Stiri
abonare newsletter