monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Directorul general al CFR SA a fost ÎNLOCUIT din funcţie

Directorul general al CFR SA, George Micu, a fost înlocuit din funcţie de Ionel Voicu, director general adjuct pe proiecte europene, iar Consiliul de Administraţie al companiei a fost completat cu doi membri, după ce Victor Cionga şi George Ciobănaşu, selectaţi iniţial, au renunţat la această funcţie.

Directorul general al CFR SA a fost ÎNLOCUIT din funcţie

Voicu, numit interimar, va conduce compania care administrează infrastructura feroviară până la finalizarea procedurii de selecţie a unui nou CEO, se arată într-un comunicat transmis de CFR SA.

Adunarea Generală a Acţionarilor CFR SA a revocat la 10 ianuarie întregul Consiliu de Administraţie, invocând managementul defectuos, şi a numit o nouă structură de conducere.

Din noul Consiliu de Administraţie fac parte Ovidiu Puţura, secretar de stat în Ministerul Justiţiei - ales şi preşedinte CA, Ovidiu Petrişor Artopolescu (membru al Consiliului de Supraveghere al Transelectrica), Florin Luca (consultant financiar), Mircea Popa (secretar general la Departamentul pentru Energie) şi Constantin Sebeşean (manager privat).

Ultimii doi au fost numiţi în CA după ce Victor Cionga, fost director general al Bursei de Valori, şi George Ciobănaşu, auditor financiar, au renunţat la funcţia de administrator, la o săptămână de la numirea în această poziţie.

În schimb, Ciobănaşu şi Cionga afirmă că nu au solicitat o remuneraţie mai mare şi că retragerea din CA a fost determinată de solicitarea venită din partea acţionarului pentru semnarea în regim de urgenţă a contractului de mandat, în condiţiile în care anumite prevederi erau extrem de delicate.

Fostul Consiliu de Administraţie era format din Florian Raimund Kubinski (preşedinte, CFO Volksbank România), George Micu (membru, director general CFR SA), Enache Jiru (membru, secretar de stat în Ministerul Finanţelor) şi Sebastian Tcaciuc (membru).