Actualitate

Adrian Iovan, pilotul aeronavei, nu e la primul incident aviatic

Pilotul care a efectuat o aterizare de urgenţă lângă Cluj, Adrian Iovan, nu este la prima astfel de încercare.

Pilotul aeronavei, Adrian Iovan, este fostul soţ al creatoarei de modă Romaniţa Iovan, are 54 de ani şi după o carieră de 38 de ani de pilot la Tarom şi Blue Air a ieşit la pensie.

El însă le mai predă studenţilor din anii terminali de la şcoala de piloţi şi mai zbura la cerere.


A mai trecut printr-un incident aviatic

În perioada în care a lucrat la o companie aeriană privată, el a fost sancţionat pentru că ar fi pus în pericol viaţa pasagerilor la decolare, scrie romaniatv.net. Iovan a distrus un avion al Şcolii Superioare de Aviaţie, în 2012, după o decolare greşită. El efectua un zbor şcoală când, din cauza vântului lateral, a deviat de pe pistă şi a atins cu vârful elicei stufărişul de la marginea balizelor, iar roata s-a dezumflat. A decolat în continuare, iar la aterizarea a ieşit din pistă, avionul fiind grav avariat. 

Adrian Iovan a devenit celebru în urmă cu mai bine de opt ani pe vremea când era căsătorit cu creatoarea de modă Romaniţa Iovan.


Pilotul a împuşcat mortal un hoţ care intrase în căminul conjugal din cartierul Primăverii. După o anchetă răsunătoare, Adrian Iovan a fost absolvit de orice vină, anchetatorii apreciind că pilotul a fost în legitimă apărare.

Trei ani mai târziu, căsnicia cu Romaniţa, a treia pentru Iovan, s-a sfârşit la judecătorie. Mariajul nu a mai rezistat şi cei doi au divorţat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter