Actualitate

ICCJ discută luni plagiatul lui Ponta

Acuzațiile de plagiat aduse lui Victor Ponta de Universitatea București și confirmate de experți internaționali vor fi analizate luni de judecători de la Înaltă Curte de Casație și Justiție.

Acesta este primul termen fixat în Dosarul cu numărul 3927/1/2013 deschis că urmare a plângerii penale depuse de Mihail Neamtu, Augustin Ofiteru și Adrian Papahagi împotrivă rezoluțiilor procurorului de netrimitere în judecată a lui Victor Ponta, acuzat de Universitatea București că și-a plagiat teză de doctorat, potrivit Ziare.com.

Plângerea a fost depusă după ce procurorul de caz a decis neînceperea urmăririi penale pe numele lui Victor Ponta și Parchetul de pe lângă ÎCCJ a menținut această decizie.


Pe de altă parte, la Consiliul Național de Etică există, încă de anul trecut, o a două sesizare de plagiat depusă pe numele lui Victor Ponta, diferită de cea în care acesta a fost dezvinovățit anterior.

De asemenea, Adrian Papahagi îl acuza pe Victor Ponta că a plagiat și din lucrarea unui avocat francez.


Într-un interviu acordat Ziare.com, Adrian Papahagi prezintă argumentele pe care cei trei semnatari ai plângerii le-au adresat judecătorilor şi subliniază care este importanţa deciziei pe care o va da Înalta Curte acest caz.

„Am contestat soluția de neincepere urmăririi penale fiindcă, din punctul meu de vedere, era în mod evident incorectă şi viciată pe fond şi pe formă”, a declarat pentru Ziare.com Adiran Papahagi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter