Actualitate

Cum a supraviețuit timp de 3 zile cu 20 de lire un român rătăcit în Londra

Un român de 63 de ani, care s-a pierdut de fiul său în metroul din Londra, a supravieţuit trei zile în capitala Marii Britanii cu numai 20 de lire în buzunar. Când a fost găsit, el mai avea 3 lire.

Vasile Belea s-a rătăcit marți în metroul londonez de fiul său, Ciprian. Bătrânul - care nu vorbește aproape deloc limba engleză -avea la el un abonament de transport în comun, un telefon mobil, dar fără cartelă SIM, şi 20 de lire.
„La Stockwell (stație de metrou din sudul Londrei - nr) mă aflam în faţa tatălui meu. Am intrat în metrou, iar uşile s-au închis instantaneu. Tatăl meu a rămas afară. I-am spus să rămână unde este, dar cred că nu m-a înţeles”, a povestit fiul lui, Ciprian Belea.
Olimpia, nora bătrânului, povestește că acesta s-a rătăcit chiar de ziua lui. Marți dimineața au fost la biserică și se întoarceau spre casă când au fost despărțiți la metrou, a declarat ea pentru MailOnline, ediția electronică a Daily Mail.
După ce s-a rătăcit, bătrânul a dormit câteva ore la o agenţie de pariuri şi a primit de mâncare de la un restaurant indian. Între timp, rudele au anunţat poliţia, iar ziarele au scris despre el. Bătrânul şi-a văzut poza într-o cafenea şi i-a convins - prin gesturi - pe
trecători că el este cel din fotografie, iar oamenii au sunat la poliţie. Când a fost găsit, Belea se afla la Southhall, în vestul metropolei, la zeci de kilometri distanță de stația de metrou unde a fost despărțit de fiul său.
„Sunt bine. Au fost nişte oameni foarte respectuoşi, atâta a fost necazul că nu am găsit drumul să mă întorc. Tot timpul mă rugăm şi prindeam curaj. Vedeam bătrânei şi eu ziceam că-s mai puternic decât ei”, a povestit Belea citat de Daily Mail.
Presa britanică este surprinsă că bătrânul a reuşit să supravieţuiască trei zile în centrul Londrei cu doar 20 lire sterline, din care a cheltuit doar 17.
„Am intrat în două localuri şi mi-am luat de mâncare, am avut lire. Eram cu gândul la Dumnezeu că ne găsim. Nu-s un om fricos şi n-a avut de ce să-mi fie teamă. Singurul lucru la care eram tare atent era când treceam strada. Nu mi-a fost frig, nu am fost flămând, am avut bani. Am respectat toate regulile unde am stat. Nu am consumat alcool şi m-am purtat omeneşte”, a spus românul.

În timpul zilei, bărbatul a stat prin magazine pentru a se încălzi, iar nopţile se plimba între staţiile de autobuz pentru a rămâne treaz. Belea a declarat poliţiei că mulţi credeau că este vagabond şi au fost drăguţi cu el.

Ultimele Stiri
abonare newsletter