Actualitate

Ponta despre dosarele în care este cercetat: "N-aş fi om politic, dacă n-aş avea un dosar"

Numele lui Victor Ponta apare în două dosare ale procurorilor anticorupţie aflate în faza actelor premergătoare, care au drept obiect activitatea unor persoane cu funcţii de conducere de la complexurile Rovinari şi Turceni, DNA precizând că nu există cauze în care premierul să fie urmărit penal.

Premierul Victor Ponta a declarat că nu a fost informat că ar avea vreun dosar la DNA, dar că nu s-ar mira dacă s-ar întâmpla aşa deoarece nu ar fi "om politic" dacă nu ar avea un dosar, precizând însă că nu a semnat niciodată niciun contract, ca avocat, cu Turceni şi Rovinari.

El a amintit totodată că ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova, a dat-o deja în judecată pe această temă pe Monica Macovei şi a câştigat.


Astfel, întrebat, joi, de jurnalişti, într-o conferinţă de presă, cum comentează faptul că, potrivit Serviciului Teritorial Craiova al DNA, ar fi cercetat într-un dosar deschis în 2011, Ponta a răspuns: "Păi, e normal. Ce om nu e cercetat? Dar eu mă duc mâine. Dacă mă cheamă, mă duc".

Premierul a precizat însă că nu a fost informat şi că află de la presă despre această problemă, dar a repetat că nu s-ar mira dacă ar fi aşa, adăugând: "Cum aş putea să n-am şi eu un dosar la DNA? Până la urmă, ar fi anormal".


După ce jurnaliştii i-au spus că ar fi vorba de nişte contracte semnate de firma sa de avocatură cu un proiect energetic Turceni, Ponta a răspuns: "Asta e o tâmpenie. Aici, domnul Şova e doctor în problema asta, în sensul în care a şi dat-o în judecată pe Macovei şi a şi câştigat. Eu n-am semnat în viaţa mea nici un contract, ca avocat, cu Turceni şi cu Rovinari. Deci, repet, cred că e vorba de domnul Şova, care a dat-o în judecată pe Macovei şi a şi câştigat. Dacă e vorba de asta, e o tâmpenie. Dacă e vorba de altceva cu plăcere, un dosar nu strică niciodată. Nici n-aş fi om politic, dacă n-aş avea un dosar", a declarat Ponta, citat de Mediafax.

Ultimele Stiri
abonare newsletter