Actualitate

Victor Ponta, CERCETAT în 5 DOSARE

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie are înregistrate în perioada 2009- 2013 19 cauze penale în care s-au efectuat cercetări şi faţă de Victor Ponta, pentru comiterea unor fapte penale. Dintre acestea au fost soluționate 14, arată evz.ro.

Victor Ponta, CERCETAT în 5 DOSARE Victor Ponta, CERCETAT în 5 DOSARE

Declaraţiile premierului Victor Ponta despre condamnarea lui Adrian Năstase şi celeritatea soluţionării unor sesizări penale afectează independenţa justiţiei şi induc un sentiment de neîncredere, potrivit concluziilor din raportul Inspecţiei Judiciare, care va fi prezentat astăzi, în Plenul CSM. Inspecţia Judiciară a verificat şi afirmaţiile lui Victor Ponta, care a declarat într-o emisiune televizată că s-ar fi înceract să fie agăţat în mai multe anchete, scrie evz.ro.

„La Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în perioada 2009- 2013 au fost înregistrate un număr de 19 cauze penale în care s-au efectuat cercetări şi faţă de Victor Ponta, sub aspectul comiterii unor fapte penale, la sesizarea unor persoane fizice. Au fost soluţionate prin netrimiterea în judecată 14 din acestea, celelate 5 înregistrate în 2013 fiind în curs de soluţionare,” se arată în raportul IJ.


În raport se dau detalii despre mai multe anchete ale procurorilor DNA.

Dosarul Rovinari

În Dosarul Rovinari este expusă efectuarea de cheltuieli de către persoane cu funcţii de conducere din cadrul Complexului Energetic Rovinari, în perioada 2006-2011, cu consecinţa prejudicierii patrimoniului societăţii. Dosarul a  fost înregistrat iniţial la Biroul Teritorial Târgu-Jiu la 22 iulie 2011, fiind preluat de Structura Centrală la 4 aprilie 2012. Ultimul act de cercetare este raportul specialiştilor din 18 decembrie 2013.


Afacerea Turceni

Un alt dosar care îl privește pe Victor Ponta este cel referitor la Complexulul Energetic Turceni. Sesizarea este din oficiu şi aparţine Serviciului Teritorial Craiova din 10 octombrie 2011, dosarul fiind preluat la 4 aprilie 2012 de Structura Centrală. Sesizarea se referă la fapte comise de persoane cu funcţii de conducere din cadrul SC Complexulul Energetic Turceni în perioada 2007-2011. Ultimul act premergător este din octombrie 2013.


 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter