Actualitate

Percheziţii la Cluj la membrii unei grupări infracţionale specializată în evaziune fiscală

Poliţiştii din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor - Inspectoratul General al Poliţiei Române efectuează, la această oră, 15 percheziţii domiciliare, la membrii unei grupări infracţionale, specializată în evaziune fiscală cu mărfuri din China şi spălare de bani. Reţeaua acţiona în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Timiş şi Cluj.

sursa foto: sursazilei.ro sursa foto: sursazilei.ro

În această dimineaţă, poliţiştii Direcţia de Investigare a Fraudelor – I.G.P.R., sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează 15 percheziţii domiciliare (11 în Bucureşti, două în judeţul Ilfov, una în judeţul Cluj şi una în judeţul Timiş), la membrii unei grupări infracţionale.

În urma cercetărilor, a reieşit că reţeaua infracţională, formată din 9 persoane, era condusă de un cetăţean român de origine arabă.


Din cercetări, s-a stabilit faptul că, în perioada aprilie 2011 – noiembrie 2013, membrii grupării ar fi efectuat, prin intermediul a 64 firme, importuri de mărfuri din China, subevaluate, precum şi aprovizionări fictive de mărfuri de la societăţi comerciale tip ,,fantomă”. De asemenea, în circuitele comerciale, suspecţii ar fi introdus inclusiv persoane cu identităţi false.

Cele 9 persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, precum şi pentru instituirea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanţării actelor de terorism.


Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională se ridică la 2.000.000 de lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter