monitorulcj.ro Menu
Actualitate

VIDEO: Noi imagini arată cum pompierii au IGNORAT o victimă a accidentului aviatic al companiei Asiana

Postul TV CBS News a prezentat, în premieră, o serie de imagini video surprinse de un vehicul al pompierilor din San Francisco în timpul operațiunilor de salvare declanșate după accidentul aviatic din iulie 2013, în care a fost implicat un avion al Asiana Airlines.

VIDEO: Noi imagini arată cum pompierii au IGNORAT o victimă a accidentului aviatic al companiei Asiana

Imaginile prezentate de CBS News arată cum cel puțin doi membri ai echipelor de salvare avertizează vehiculele pompierilor să ocolească trupul unei adolescente de 16 ani, care se afla în imediata apropiere a aeronavei prăbușite, fără să verifice însă și dacă victima mai este sau nu în viață.

De altfel, unul dintre pompieri a recunoscut, în fața anchetatorilor, că nu a verificat pulsul tinerei victime, concluzionând că aceasta este decedată doar uitându-se la ea, scrie evz.ro.


Mai mult decât atât, două vehicule ale echipajelor de intervenție au trecut peste trupul adolescentei, deși șoferul celui dintâi vehicul văzuse, cu un sfert de oră înainte, că victima se afla în locul respectiv.

Inițial, Departamentul de Pompieri din San Francisco declarase că regretabilul incident s-a produs pentru că șoferii nu au văzut trupul victimei din cauza spumei folosite la stingerea flăcărilor. Însă, imaginile publicate de CBS arată că mai mulți salvatori, printre care și șoferul primului vehicul, știau că în zona respectivă se afla trupul unei victime.Înregistrarea video a fost dată publicității chiar de către familia tinerei decedate, originară din China, părinții fetei dând în judecată autoritățile din San Francisco.