Actualitate

Preot clujean suspendat în urma unui accident auto

Preotul care a provocat un accident rutier în care a fost implicată şi o femeie gravidă, în a doua zi de Crăciun, a fost suspendat de Mitropolia Clujului, Albei şi Maramureşului, până la finalizarea procesului deschis pe numele său.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Bogdan Ivanov, preotul din localitatea Mintiu Gherlii nu mai poate oficia niciun fel de slujbe până la finalizarea procedurilor judiciare. În locul său vor oficia slujbele necesare enoriaşilor, de la Liturghii până la slujbe de cununie, botez şi înmormântare, preoţii misionari.

„În fiecare protopopiat există preoţi misionari şi cu ajutorul lor vom trece de această perioadă, pentru că este vorba doar despre o perioadă temporară până la întoarcerea preotului, nu se pune problema numirii altei persoane”, a explicat sâmbătă Bogdan Ivanov.


Accidentul în care a fost implicat preotul clujean s-a petrecut în seara zilei de 26 decembrie. O femeie gravidă a ajuns la spital după ce un autoturism a intrat în coliziune cu o altă maşină staţionară, pe lângă care femeia tocmai trecea. Şoferul maşinii aflate în mers era un preot ortodox în vârstă de 36 de ani.

Potrivit informaţiilor furnizate de IPJ Cluj, la analiza cu aparatul etilotest s-a descoperit că şoferul avea 0,99 mg/l alcool pur în aerul respirat. Pe numele preotului a fost deschis un dosar penal pentru conducere pe drumurile publice sub influenţa alcoolului.


Cele două autoturisme au fost uşor avariate, iar femeia gravidă nu a suferit traumatisme care să îi pună sănătatea în pericol.

abonare newsletter