Actualitate

Trotuarele din centru, locul de parcare preferat de şoferi

Primăria Cluj-Napoca promite locuri noi de parcare în toate zonele din oraş, dar deocamdată există probleme legate de proprietatea terenurilor.

Foto arhiva Foto arhiva

Unele dintre cele mai frecvente reclamaţii adresate Primăriei Cluj-Napoca fac referire la trotuarele ocupate de maşini în toată zona centrală. O astfel de situaţie se întâmplă zilnic în jurul sediului Camerei de Comerţ Cluj-Napoca unde sunt ocupate nu doar trotuarele ci şi partea carosabilă. “Domnule primar, vă rog găsiţi o modalitate de a împiedica parcarea maşinilor pe trotuarul şi partea carosabilă din jurul Camerei de Comerţ Cluj. Chiar dacă există indicator cu oprirea interzisă nu interesează pe nimeni. În fiecare zi ne întâlnim cu această problemă. Se vine dinspre strada Horea şi Dacia spre Grigorescu şi Gruia pe două benzi, dar când să treci pe lângă Camera de Comerţ se fac brusc o bandă şi jumătate. Se creează ambuteiaje, se blochează o parte din intersecţie, claxoane, nervi din partea unora”, scrie un clujean pe un site pentru reclamaţii şi sesizări la adresa Primăriei Cluj-Napoca.

Reprezentanţii Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca au precizat că Poliţia Locală are în vedere aspectele semnalate şi, în plus, vor fi create locuri de parcare în centru şi în cartiere. “Direcţiile de specialitate analizează în detaliu potenţiale soluţii pe termen lung la această problemă”, au adăugat reprezentanţii autorităţilor locale.


Cu toate că sunt promise locuri de parcare noi, primarul Emil Boc a declarat de mai multe ori, anul trecut, că au fost identificate 12 locaţii pentru parkinguri de cartier, dar există probleme în ceea ce priveşte proprietatea terenurilor. La fel se întâmplă şi în cazul locaţiilor pentru parcări în zona centrală. De exemplu, sunt probleme legate de proprietate în zona Piaţa Ştefan cel Mare şi strada Avram Iancu, două locuri în care se are în vedere realizarea unor parcări.

abonare newsletter