Actualitate

Gigi Becali ar putea ieşi din închisoare

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, ar putea ieşi temporar din închisoare, pentru a se opera de hernie de disc cervicală, după ce a fost diagnosticat cu această afecţiune de medicii Spitalului Penitenciar Poarta Albă.

Gigi Becali ar putea ieşi din închisoare Gigi Becali ar putea ieşi din închisoare

"Am înţeles că, în urma analizării RMN-ului, s-a stabilit de către medici că este nevoie de o intervenţie chirurgicală. Decizia îi aparţine domnului Gigi Becali. E greu de crezut că dacă medicul a stabilit că el trebuie să se opereze, va refuza intervenţia chirurgicală", a declarat, pentru Mediafax, avocatul lui Becali, Bogdan Vlad.

Potrivit avocatului, operaţia de hernie de disc ar urma să fie făcută într-o unitate medicală unde se pot efectua astfel de intervenţii. "El poate fi dus în orice unitate care corespunde scopurilor urmărite. Nu este nevoie de o cerere în acest sens", a adăugat Bogdan Vlad.


În cazul în care Gigi Becali va fi operat, intervenţia nu va fi făcută în Spitalul Penitenciar Poarta Albă, acolo unde el se află încă de joi.

"Nu avem o secţie specială pentru intervenţii chirurgicale. Pacientul poate fi transferat la orice spital din sistemul nostru sau din sistemul spitalelor civile care dispune de condiţiile necesare în acest sens. Medicul este cel care ia această decizie, în funcţie de nevoile pacientului", a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Spitalului Penitenciar Poarta Albă, Simona Dumitrescu.


Întrebată dacă această intervenţie chirurgicală ar putea fi făcută în străinătate, Simona Dumitrescu a spus că acest lucru este posibil, "în condiţiile respectării legii din România pentru toţi deţinuţii".

Gigi Becali a fost transferat, joi după-amiază, de la Penitenciarul Poarta Albă la Spitalul Penitenciar Poarta Albă, pentru a fi supus unor investigaţii medicale după ce a acuzat dureri de spate.


Finanţatorul Stelei are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter