monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Doi dintre inculpaţii din dosarul "Fraudă la referendum" vor să-şi recunoască vinovăţia

Doi dintre inculpaţii judecaţi alături de Liviu Dragnea în dosarul "Fraudă la referendum" au arătat vineri, la ICCJ, că vor să recunoască integral faptele de care sunt acuzaţi şi să fie judecaţi prin procedura simplificată, pentru a beneficia de reducerea cu o treime a pedepsei.

Soţii Marius Marinel şi Simona Cristina Preduţ, citiți în rechizitoriul procurorilor DNA pentru audieri în dosarul "Fraudă la referendum", au arătat, prin avocatul lor, că doresc să fie judecaţi prin procedura simplificată, respectiv prin prisma articolului 320 indice 1 din Codul de procedură penală, prin care se arată că inculpatul recunoaşte integral acuzaţiile ce i se aduc de către anchetatori, iar în acest context i se scade o treime din pedeapsa ce va fi aplicată, informează Mediafax.

Instanţa va analiza în 24 ianuarie dacă îi poate judeca prin procedura simplificată pe cei doi inculpaţi. Judecătorii au mai stabilit ca în 28 februarie să fie audiat un al doilea lot de membri ai secţiei de votare 140.


Liviu Dragnea a spus, la ieşirea din sala de judecată, că nu se teme de declaraţiile pe care le vor da cei doi inculpaţi care vor să admită acuzaţiile DNA. Dragnea a precizat că nu-i cunoaşte pe cei doi şi că aceştia nu au de unde să-l cunoască pe el. "Nu au ei ce să declare despre mine", a mai spus Dragnea.

Vicepremierul Liviu Dragnea a arătat că nu va mai comenta pe viitor cazul în faţa presei, dar că va veni la instanţă ori de câte ori este nevoie, pentru lămurirea acuzaţiilor ce i se aduc. Dragnea a precizat că este posibil ca şi el să fie audiat la termenul din 14 februarie.


Dosarul "Fraudă la referendum", în care sunt acuzaţi Liviu Dragnea şi alte 74 de persoane, rămâne la ICCJ, după ce judecătorii au respins, vineri, atât cererea ca unii dintre inculpaţi să fie judecaţi de alte instanţe, cât şi solicitarea ca dosarul să fie retrimis la DNA, pentru refacerea urmăririi penale.