Actualitate

Sute de persoane aşteaptă de ore bune pe Aeroportul din Cluj

Sute de persoane aşteaptă, miercuri, pe Aeroportul "Avram Iancu" din Cluj-Napoca ridicarea ceţii şi decolarea avioanelor spre destinaţii externe sau interne, o parte dintre pasageri, care stau şi de opt ore în incinta unităţii, reclamând că nu au primit informaţii despre reluarea zborurilor.

Ceaţa a perturbat, miercuri, pentru a doua zi consecutiv, traficul aerian pe Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" din Cluj-Napoca şi a dus la anularea sau întârzierea mai multor curse.

Sute de persoane aşteaptă, unele şi de opt ore, în incinta Terminalului Plecări ridicarea ceţii şi reluarea normală a zborurilor, reclamând că nu primesc informaţii nici de la companii, nici de la conducerea aeroportului, despre cum pot primi banii înapoi pe bilete sau când sunt reprogramate noile zboruri, scrie Mediafax.


Un bărbat cu soţia şi cu un copil mic în braţe trebuia să plece, miercuri, la ora 6.00, cu o cursă Wizz Air spre Beauvais (Franţa). Cursa a fost înregistrată ca fiind întârziată cu patru ore, pentru ca apoi să fie anulată.

"De la ora 4.00 stau în aeroport, cu cel mic. S-a anunţat că din cauza ceţii plecăm la ora 10.00, apoi s-a anulat cursa. Păi, dacă se anunţă cod galben de ceaţă până seara, de ce şi-au bătut joc de noi şi ne-au amăgit că e doar întârziere? Puteam să mă întorc acasă devreme, nu să stau opt ore în aeroport. E bătaie de joc, nimeni nu ne spune nimic, nu am primit o apă, un sandwich", a spus pasagerul, care va pleca spre Paris abia duminică şi asta, în cazul în care condiţiile meteo o vor permite.


O altă familie, soţ şi soţie, care trebuia să ajungă la Paris a venit din Baia Mare la Cluj-Napoca pentru a prinde acelaşi zbor.

"Soţul meu trebuie să încheie vineri un contract de muncă în Franţa, poate să îl piardă. Nimeni nu şi-a cerut scuze pentru haosul care este aici, nimeni nu ne spune nimic, stăm şi aşteptăm ca proştii, cu ochii în monitoare. Am întrebat dacă putem primi banii înapoi pe bilete, au ridicat din umeri. Ni se spune ba că zborul are întârziere, pentru ca să aflăm că, de fapt, se anulează", spune femeia, decisă să facă reclamaţie la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor. Din cauza anulării cursei spre Beauvais, soţul ei este obligat să plece la Timişoara de unde va lua un alt avion spre Franţa.


Un tânăr stă la coadă la ghişeul Tarom pentru a obţine informaţii. Trebuia să plece, marţi, cu o cursă Lufthansa spre Munchen, de unde să ajungă cu un alt avion la Oslo, în Norvegia, unde lucrează ca şofer.

"Ieri s-a anulat cursa de Munchen, am venit şi azi, şi trebuia să zbor la Bucureşti, de unde să iau un avion spre Viena, şi de acolo spre Oslo. Dar şi cursa de Bucureşti de azi s-a anulat, curat ghinion. Nu ştiu ce aş mai putea face, trebuia să fiu miercuri la serviciu, mi-a mai dat patronul o zi de concediu, dar în condiţiile astea nu ştiu cum voi ajunge. Ieri am aşteptat aproape patru ore, azi alte două", a spus Gabriel.


Condiţiile meteo pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca par să se fi ameliorat în cursul după - amiezii, astfel că la ora 13.48 a aterizat prima cursă, operată de compania Wizz Air, de la Luton (Marea Britanie).

Directorul operaţional al aeroportului, Iuliu Pop, a declarat, miercuri, pentru Mediafax că speră ca activitatea să revină la normal în orele următoare.


"Activitatea pe aeroport a fost afectată marţi şi miercuri din cauza ceţii, am avut foarte multe curse anulate, întârziare sau redirecţionate. Sper să se ridice ceaţa, aşa indică prognoza, şi zborurile să reintre în normal", a spus Pop.

Reprezentanţii Aeroportului Internaţional "Avram Iancu" din Cluj au declarat că cinci curse anunţate iniţial ca având întârzieri au fost anulate din cauza ceţii. Astfel, au fost anulate două curse Tarom care ar fi trebuit să aterizeze la Cluj-Napoca la orele 8.40, respectiv 9.05, cursa companiei Wizz Air spre Beauvais, care trebuia să plece la ora 6.00 şi se estima că va pleca la ora 9.50, cursa Tarom spre Viena, care trebuia să decoleze la ora 9.05 şi cursa Tarom spre Bucureşti, care trebuia să plece la ora 9.30.

Ulterior, alte trei curse aeriene au fost afectate de ceaţa de pe aeroportul clujean, două fiind amânate, iar una anulată. Astfel, s-au semnalat întârzieri la cursa Wizz Air de la Beauvais care trebuia să aterizeze la ora 11.50 şi la cursa Wizz Air spre Dortmund, care trebuia să decoleze la ora 12.25. De asemenea, cursa Tarom care trebuia să decoleze la ora 13.45 spre Bucureşti a fost anulată.

Capitala şi aproape toate judeţele ţării sunt sub avertizare cod galben de ceaţă.

Şi cu o zi în urmă activitatea pe Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" din Cluj a fost perturbată din cauza ceţii, mai multe curse aeriene fiind anulate sau având întârzieri, în timp ce altele au fost redirecţionate către aeroporturile din Târgu Mureş şi Sibiu.

abonare newsletter