Actualitate

EXCLUSIV: Tânăr, BĂTUT cu bestialitate de TAXIMETRIȘTI în CENTRUL CLUJULUI

Organele juridice au declarat pentru Monitorul de Cluj că taximetriștii nu aveau ce căuta acolo, iar șoferul agresat trebuia să apeleze 112 și să depună o cerere la poliție. Pentru că nu au urmat procedurile legale, atât taximetriştii, cât şi clientul, vor fi cercetaţi pentru loviri şi alte violenţe.

UPDATE 14.30: Atât taximetriştii, cât şi clientul pot fi cercetaţi penal

Organele juridice au declarat pentru Monitorul de Cluj că taximetriștii nu aveau ce căuta acolo, iar șoferul agresat trebuia să apeleze 112 și să depună o cerere la poliție. Pentru că nu au urmat procedurile legale, atât taximetriştii, cât şi clientul, vor fi cercetaţi pentru loviri şi alte violenţe.

„În mod normal, nu aveau ce căuta cei trei taximetrişti acolo, eventual doar să-l scoată pe client din maşină. Trebuia anunţat 112 şi nu indicativul 100. Taximetristul agresat trebuia să apeleze 112 şi să depună o plângere la poliţie. Indicativul 100 nu trebuia folosit în acest caz. Taximetriştii ştiu clar când se foloseşte acest indicativ. Taximetristul nu este acoperit de lege. Dacă vor exista plângeri la poliţie sau la Parchet, atât taximetriştii, cât şi clientul, vor fi cercetaţi pentru loviri şi alte violenţe. Nu-ţi faci dreptate singur”, a declarat un procuror pentru Monitorul de Cluj.


UPDATE13.10 - Sindicatul Taximetriștilor din Cluj: Șoferul taxiului a fost agresat de clientul beat

Contactat din nou de Monitorul de Cluj, Alexandru Ursu, vicepreședintele Sindicatului Taximetriștilor din Cluj, a declarat că taximetriștii au sărit în ajutorul colegului lor care ar fi fost agresat de clientul despre care se presupune că ar fi fost în stare de ebrietate.

”Taximetristul a luat din fața localului Diesel un client tânăr cam de 25-30 de ani, vorbitor de limbă maghiară, care se afla în stare de ebrietate. După ce s-a urcat în mașină și a pornit spre destinație, clientul i-a cerut șoferului să vorbească în limba maghiară, iar acesta a refuzat pentru că nu știa să vorbească acea limbă, doar înțelegea unele cuvinte, moment în care tânărul a început să îl înjure în limba maghiară. Taximetristul și-a rugat clientul să nu îl mai înjure, iar acesta în loc să înceteze a început să îl înjure și în limba română. Clientul, enervat că i s-a atras atenția că nu este  frumos să vorbească așa unui bărbat în vârstă de 52 de ani (n.r vârsta șoferului), cam în dreptul cinematografului Victoria l-a prins de gât pe taximetrist și i-a dat o palmă peste cap. În acel moment, șoferul a format indicativul 100, indicativul nostru de urgență, și a reușit să parcheze mașina în apropierea Teatrului Național. În ajutorul lui au venit trei taximetriști care i-au solicitat tânărului să iasă din mașină, însă acesta a refuzat, așa că a fost scos cu forța. Scos din mașină, barbatul a început să lovească taximetriștii, aceștia răspunzându-i tot cu forță”, a declarat pentru Monitorul de Cluj Alexandru Ursu.


Vicepreședintele Sindicatului Taximetriștilor din Cluj a mai afirmat că: ”am reușit să vorbesc cu trei dintre cei 4 taximetriști aflați la fața locului:  șoferul agresat și încă doi dintre cei trei taximetriști care i-au venit în ajutor. I-am interogat pe toți trei, pe fiecare separat, și toți au avut aceeași variantă a poveștii. Uneori la forță se răspunde cu forță”.

Tânăr bătut cu brutalitate în centul Clujului

Un cititor al Monitorul de Cluj ne-a informat în urmă cu câteva minute despre faptul că un tânăr de aproximativ 30 de ani a fost scos cu forța dintr-un taxi al companiei Napoca și a fost luat la bătaie de mai mulți taximetriști ai aceleași companii. Bătaia a avut loc în piața Ştefan cel Mare, lângă stația RATUC ”Teatrul Național”.


„Un tânăr a fost scos cu forța dintr-un taxi și bătut cu bestialitate de către mai mulți taximetriști ai companiei Napoca. Mai mulți oameni s-au aflat la fața locului, însă s-au ferit să intervină. E incredibil ce s-a întâmplat. Nici acum nu-mi vine să cred", a mărturisit martorul, care s-a aflat în autobuz când s-a produs scena de groază.

Contactat de Monitorul de Cluj, vicepreședintele Sindicatului Taximetriștilor din Cluj, Alexandru  Ursu a declarat că nu a fost informat despre un astfel de eveniment, însă consideră că, oricare ar fi fost motivul conflictului, nu bătaia este modalitatea de rezolvare a unui astfel de caz.


”Eu nu am primit nicio informație în legătură cu un astfel de conflict, deși sunt și eu taximetrist. O astfel de atitudine nu este normală. Dacă acest lucru s-a întâmplat, cauzele ar putea fi multe: nu a vrut să plătească, a fost recalcitrant sau poate a vrut să facă pe ”șeful” în mașina taximetristului. Probabil taximetristul, fiind mai mic de înălțime sau mai puțin puternic decât clientul, și-a chemat mai mulți colegi în ajutor. Însă, indiferent care au fost motivele conflictului, nu așa trebuia rezolvat. Trebuia sunat la Poliție, la 112, și anunțați să vină la fața locului să rezolve ei problema”, a declarat pentru Monitorul de Cluj Alexandru Ursu, vicepreședintele Sindicatului Taximetriștilor din Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter