Actualitate

UPDATE: Strada Matei Corvin, unde o femeie de 83 de ani a fost rănită grav, drum public nesemnalizat?

Anca Paul, fiul femeii accidentate duminică pe strada Matei Corvin, ne-a informat că a fost primit marți în audiență la Poliția clujeană pentru a i se explica de ce, în comunicatul dat publicității în legătură cu accidentul mamei sale, victima a fost indicată drept vinovată de nerespectarea legislației privind pietonii.

Upadate 07 ianuarie: Strada Matei Corvin, drum public nesemnalizat ca zonă pietonală

Potrivit polițiștilor, femeia s-ar fi aflat pe un drum deschis circulației publice, întrucât acesta nu este semnalizat ca fiind „zonă pietonală”. În urma audienței, răspunsul primit de la poliție a fost acela că, din punct de vedere rutier, strada Matei Corvin este un drum public, nesemnalizat prin indicator ca fiind un drum pietonal.

”În această dimineață la ora 9 am fost primit în audiență la Poliție după ce ieri am făcut o cere prin care am solicitat acest lucru, pentru că voiam să aflu de ce mama a fost găsită vinovată de accident pentru că se afla pe o stradă pietonală. Polițiștii mi-au spus că, dat fiind faptul că pe strada respectivă (n.r. Matei Corvin) nu este pus niciun indicator de zonă pietonală, din punct de vedere rutier acea stradă este considerată drum public pentru că Primăria Cluj-Napoca nu a pus acolo niciun indicator de zonă pietonală”, a relatat pentru Monitorul de Cluj Paul Anca, fiul femeii de 83 de ani rănite duminică dimineața pe Strada Matei Corvin.


Primăria: Acolo există stâlpișori pentru interzicerea accesului auto

Contactată de Monitorul de Cluj, Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municiupilui Cluj Napoca a declarat că, din cunoștiințele ei, pe strada Matei Corvin există montați stălpișori care interzic accesul auto în acea zonă.

”Din cunoștiințele noastre, în acea zonă, pe acea stradă (n.r. Matei Corvin) exstă montați stălpișori care interzic accesul auto însă nu știu care este statutul oficial al acelei străzi și dacă mașina de aprovizionare cu marfă avea sau nu dreptul să fie acolo la ora producerii accidentului. Pentru a se afla aceste informații, cel interesat trebuie să depună o cerere scrisă la Primărie prin care să solicite un punct de vedere oficial al Direcției pentru Siguranța Circulației”, a declarat pentru Monitorul de Cluj Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municiupilui Cluj Napoca.


Update 06 ianuarie: IPJ Cluj își recunoaște vina

Monitorul de Cluj a solicitat IPJ Cluj să explice care este partea carosabilă a străzii Matei Corvin, care din cunoștiințele noastre este o stradă în totalitate pietonală și care regulă privind ”circulața pietonilor”  a fost încălcată de femeia de 83 de ani ce care se afla pe un drum pietona în momentul în care a fost grav accidentată de sofeferul unei mșini de aprovizionare.

În urma solicitării, reprezentanții IPJ Cluj au recunoscut că informația dată presei a fost greșită.


”Am reușit să contactăm agentul de poliție constatator, care a fost la fața locului și într-adevăr strada Matei Corvin este în totalitate pietonală iar pietonul în vârstă de 83 de ani nu este vinovat de producerea accidentului. S-au luat măsuri în acest sens iar șoferului mașinii i s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporal din culpă”, au declarat pentru Monitorul de Cluj reprezentanții IPJ Cluj.

AICI puteți citi știrea cu accidentul de pe strada pietonală Matei Corvin!

Ultimele Stiri
abonare newsletter