Actualitate

Vitezomanii, “taxaţi” de poliţiştii clujeni

Poliţiştii clujeni rutieri, împreună cu cei de ordine publică, au stat, sâmbătă, cu ochii pe şoferii vitezomani. Aceştia au dat 159 de amenzi şi au reţinut patru permise de conducere.

Poliţiştii clujeni au stat cu ochii pe vitezomani. Poliţiştii clujeni au stat cu ochii pe vitezomani.

Pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora, au fost folosite 6 echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Cluj.

Poliţiştii rutieri au constatat 3 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere şi au aplicat 159 sancţiuni contravenţionale. Au fost aplicate 74 sancţiuni contravenţionale pentru depăşirea limitei legale de viteză, 1 pentru consum de alcool, 74 pentru alte abateri la regimul rutier şi 10 la alte acte normative.


De asemenea, poliţiştii rutieri au reţinut 4 permise de conducere - 1 pentru depăşirea limitei legale de viteză - şi au retras 1 certificat de înmatriculare.

În jurul orei 16:00, poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei oraşului Huedin,  l-au depistat pe T.R. de 21 ani, din  municipiul Cluj-Napoca,  în timp ce conducea autovehiculul pe DN1-E60, prin orasul Huedin, jud. Cluj, fără a poseda permis de conducere.


În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de  „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”.

De asemenea, în jurul orei 19:00, poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei municipiului  Cluj-Napoca, l-au depistat pe L.I.C. de 28 ani, din comuna Căianu, judeţul Cluj, în timp ce conducea autoturismul pe str. Cpt. Grigore Ignat din municipiul Cluj-Napoca, fără a poseda  permis de conducere.


În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de  „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”.

Poliţia Română, prin intermediul Direcţiei Rutiere, recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.


Totodată, poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra respectării regimului legal de viteză întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Ultimele Stiri
abonare newsletter