monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Doi studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca sunt vicecampioni mondiali la dezbateri academice

Echipa României, formată din covăsneanul Radu Cotarcea şi clujeanul Octavian Buta, reprezentând Universitatea Babeş Bolyai, a obţinut titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Dezbateri Academice, organizat în India, primul obţinând şi locul al VI-lea din lume la vorbitori.

Potrivit coordonatorului organizaţiei Saint George Debate Club, din Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, la Chennai (India) a fost organizat Campionatul Mondial de Dezbateri Academice, concurs la care au participat sute de echipe din întreaga lume, care s-au confruntat cu argumente, pe moţiuni extrem de controversate, finala campionatului având loc vineri, scrie Mediafax.

Guruianu a menţionat că România a participat cu trei echipe şi a reuşit o performanţă „rară”, având una dintre ele în finală, Radu Cotarcea şi Octavian Buta, altă echipă care s-a oprit în semifinale, formată din Ioana Stupariu şi Călin Mureşanu, o a treia echipă, formată din debutanţii Flaviu Miron şi Bogdan Gliga, oprindu-se în grupe, aceştia din urmă fiind câştigătorii din acest an de la Saint George City of Debate.


Conducătorul delegaţiei României a fost arbitrul clujean Adi Ghiţe, preşedintele executiv al altei organizaţii de profil, Ardor Transilvania, cu sediul la Cluj, iar cei cinci tineri clujeni, împreună cu covăsneanul Radu Cotarcea, au reprezentat Universitatea Babeş Bolyai.

Coordonatorul Saint George Debate Club a menţionat că titlul de vicecampioni mondiali obţinut de Radu Cotarcea şi Octavian Buta pentru România vine după ce tot ei reuşiseră o performanţă similară la Europenele din acest an.


Campionatul Mondial de Dezbateri Academice este cea mai mare competiţie de dezbateri din lume, ediţia precedentă desfăşurându-se la Cape Town, în Africa de Sud.

La actuala ediţie a Campionatului Mondial de Dezbateri Academice, care s-a desfăşurat în perioada 26 decembrie 2013 - 4 ianuarie 2014, au fost peste 350 de echipe participante.


Debate Club Sfântu Gheorghe (Saint George Debate Club) face parte din Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică (ARDOR), o organizaţie neguvernamentală, non-profit, înfiinţată în anul 1998.

 

Etichete: babes bolyai cluj india