Actualitate

Fost lider al PD Covasna, bătut pe stradă, pe motiv că nu vorbea limba maghiară

Fostul preşedinte al PD Covasna Gheorghe Preduţ a depus o plângere la Poliţie, reclamând că în noaptea de Revelion a fost bătut pe stradă, în zona Tribunalului Covasna, de un grup de tineri, pe motiv că nu cunoaşte limba maghiară, în urma loviturilor bărbatul suferind o fractură costală.

Foto arhiva Foto arhiva

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, Nicoleta Marin, dispeceratul Poliţiei a fost sesizat, în noaptea de Revelion, că un bărbat din Sfântu Gheorghe a fost agresat de un grup format din cinci sau şase tineri, în zona centrală a oraşului, în apropierea Tribunalului Covasna.
Conform Mediafax, bărbatul, despre care surse locale au declarat că este Gheorghe Preduţ, fost preşedinte al PD Covasna în perioada 1994-2001, le-a spus poliţiştilor că tinerii i-au adresat întrebări în limba maghiară, iar după ce le-a răspuns că nu vorbeşte această limbă a fost luat la bătaie.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna a declarat, vineri că bărbatul agresat nu le-a putut furniza poliţiştilor indicii despre atacatori. Reprezentantul Poliţiei a mai spus că în zona în care a avut loc incidentul nu există camere de supraveghere, dar că "poliţiştii fac toate eforturile pentru prinderea agresorilor".
În urma incidentului, Preduţ a fost transportat la Spitalul Judeţean, iar joi a depus o plângere la Poliţia Sfântu Gheorghe.
 

Etichete: plangere penala
abonare newsletter