Actualitate

Cele mai banale remedii contra mahmurelii. Nici nu le bănuiţi!

Deşi medicina modernă nu a inventat deocamdată un medicament contra mahmurelii, există totuşi câteva metode deja testate care reuşesc să diminueze simptomele mahmurelii. Printre ele se numără sandvişul cu brânză şi bananele.

Top soluții pentru mahmureală:

1. Bananele – După consumul de alcool şi eliminarea fluidelor, din organism a fost eliminată o cantitate mare de potasiu. De aceea, pentru a reechilibra nivelul de potasiu este suficient să se consume una sau mai multe banane.


2. Ghimbir - Ghimbirul este folosit de mult timp pentru tratarea greţurilor şi a râului de mare. Acest remediu face minuni şi în cazul mahmurelii. Pentru prepararea ceaiului de ghimbir sunt necesare patru căni de apa în care se vor pune 10-12 bucatele de ceai de ghimbir proaspăt. Amestecul se va lăsa să fiarbă 10 minute, se va strecura, se va adăuga sucul de la o portocală, jumătate de lămâie şi 1/2 ceaşcă de miere de albine.

3. Miere şi lămâi – Amestecul clasic, nealcoolizat, desigur, care va conţine miere, apa caldă şi lămâie este uşor de înghiţit şi are calitatea de a reface fluidele si zaharurile pierdute. Este important să se folosească miere în loc de zahar alb. Mierea conţine fructoza care ajuta la metabolizarea alcoolului şi previne schimbările rapide ale nivelului de alcool din organism care poate duce la dureri de cap. Zaharul conţine sucroza care nu este absorbita la fel de repede. Se va amesteca la o cana de apa fierbinte miere şi suc de lămâie după gust.


4. Orez, pâine prăjită sau supa – Organismul are nevoie de energie, când poate tolera alimente solide.

5. Băuturi cu săruri de rehidratare orala – Consumul acestora este o modalitate bună de a înlocui lichidele, electroliţii şi glucoza pierdute ca urmare a consumului excesiv de alcool.


6. Gheata – Se va aplica o compresa cu gheata pe cap sau măcar o compresa rece care va ameliora mahmureala.

7. Suc – Sucul de portocale sau mere, în special, va contribui la creşterea nivelului de zahar din sânge şi va ajuta la diminuarea simptomelor de mahmureala.


8. Apa – Apa potabila este cel mai bun remediu pentru mahmureala. Deshidratarea determina mare parte din simptome. Pentru recuperare sunt necesare cel puţin opt pahare pe zi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter