Actualitate

Ceremonial militar la Câmpia Turzii. Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene a fost avansat în grad

Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, Laurian Anastasof, a fost avansat la gradul de general-maior, în cadrul unui ceremonial militar desfășurat luni la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" Câmpia Turzii.

sursa foto: aviatiamagazin.com sursa foto: aviatiamagazin.com

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, şi şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, au participat luni, 30 decembrie, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu", la un ceremonial militar prilejuit de avansarea la gradul de general-maior a lui Laurian Anastasof, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, fostul comandant al bazei.

Activitatea s-a desfăşurat în prezenţa personalului unităţii şi a reprezentanţilor Statului Major al Forţelor Aeriene.      


Generalul Laurian Anastasof a fost învestit pe 19 decembrie în funcția de șef al Statului Major al Forțelor Aeriene (SMFA). Înainte de a fi învestit în funcție, generalul Anastasof a fost comandant al Bazei 71 Aeriene, Câmpia Turzii.

Șeful SMFA are peste 2.000 de ore de zbor pe avioanele MIG 21 Lancer, L-29, L-39, MIG 21 MF, dar și pe elicopterul IAR 330 M.


De asemenea, generalul Anastasof a efectuat zboruri de evaluare și pe avionul de tip F 16.

Laurian Anastasof l-a înlocuit la șefia SMFA pe generalul Fănică Cârnu, care a fost trecut în rezervă prin decret prezidențial. A

Ultimele Stiri
abonare newsletter