Actualitate

Poliţiştii clujeni au dat peste 100 de amenzi pentru viteză în doar câteva ore

În 28 decembrie, poliţiştii rutieri, împreună cu cei de ordine publică, au acţionat pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză.

sursa foto: cugetliber.ro sursa foto: cugetliber.ro

"Pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora, au fost folosite toate echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, din dotare, amplasate în sistem cascadă", se arată într-un comunicat de presă al poliţiei clujene de duminică.

Poliţiştii rutieri au constatat patru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere şi au aplicat 173 sancţiuni contravenţionale.


„Au fost aplicate 103 sancţiuni contravenţionale pentru depăşirea limitei legale de viteză, trei pentru depăşire neregulamentară, o sancţiune pentru consum de alcool, 58 pentru alte abateri la regimul rutier şi opt la alte acte normative. De asemenea, poliţiştii rutieri au reţinut nouă permise de conducere - trei dintre acestea pentru depăşirea limitei legale de viteză - şi au retras două certificate de înmatriculare”, a declarat Adriana Vornicu, purtător de cuvânt la IPJ Cluj.

Potrivit acesteia, acţiunea va fi continuată şi duminică pentru impunerea respectării legislaţiei şi diminuarea riscului rutier.


Şoferii sunt sfătuiţi să verifice starea maşinii înainte de a pleca la drum şi să se intereseze de starea traseului pe care urmează să îl parcurgă.

Poliţiştii le recomandă şoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor din trafic, în special când se merge în coloană, să evite efectuarea depăşirilor când traficul este aglomerat şi să mărească distanţa în mers între maşini.


De asemenea, şoferii trebuie să aibă aprinse luminile de întâlnire, pe toate categoriile de drumuri, să nu frâneze brusc, mai ales pe drumurile cu polei, să folosească frâna de motor şi să nu vireze şi frâneze în acelaşi timp.

Şoferii începători sunt sfătuiţi să nu conducă pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere, a precizat Poliţia Română.

Ultimele Stiri
abonare newsletter