monitorulcj.ro Menu
Actualitate

PREMIILE OSCAR: "Poziţia copilului" a ratat nominalizarea pe lista scurtă a Oscarului pentru film străin

Lista scurtă de propuneri pentru nominalizările la categoria "Cel mai bun film străin", în cadrul celei de-a 86-a ediții a premiilor Oscar, cuprinde 9 pelicule, alese dintr-un număr de 76 de propuneri. Filmul românesc "Poziţia copilului"nu a fost inclus însă în această listă.

Pe lista scurtă de propuneri pentru nominalizările la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin pe 2014 nu se regăseşte însă România, cu "Poziţia copilului", în regia lui Călin Peter Netzer, premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin din 2013. Filmul era considerat printre peliculele favorite de o parte din presa de specialitate de la Hollywood. IndieWire îl descria drept un concurent "rece" la Oscar, iar The Hollywood Reporter îl includea în cele patru mari favorite, alături de "The Hunt" (Danemarca), "The Past" (Iran) şi "The Broken Circle Breakdown" (Belgia).

Lista scurtă de propuneri pentru nominalizări la ediţia din 2014 a premiilor Oscar, la categoria "cel mai bun film străin", cuprinde 9 pelicule, alese dintr-un număr record de propuneri - 76 -, primite anul acesta de Academia americană, informează thewrap.com.


Astfel, pe lângă "The Hunt" (Danemarca), de Thomas Vinterberg, şi "La grande belezza" (Italia), de Paolo Sorrentino, au mai fost selectate "The Broken Circle Breakdown" (Belgia), de Felix van Groeningen, "An Episode in the Life of an Iron Picker" (Bosnia şi Herţegovina), de Danis Tanovic, "The Missing Picture" (Cambodgia), de Rithy Panh, "Two Lives" (Germania), de Georg Maas, "The Grandmaster" (Hong Kong), de Wong Kar-wai, "The Notebook" (Ungaria), de Janos Szasz, şi "Omar" (Palestina), de Hany Abu-Assad.

Din aceste nouă lungmetraje vor fi făcute cele cinci nominalizări la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin pe 2014.


Nominalizările la cea de-a 86-a ediţie a premiilor Oscar vor fi anunţate pe 16 ianuarie.