monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Stelian Tănase: "După interimat, voi face restructurări foarte repede şi chirurgical în ierarhia TVR"

Stelian Tănase

Stelian Tănase a declarat că, dacă va prelua conducerea TVR, după perioada de interimat, va face "foarte repede şi chirurgical" restructurări, concedieri şi reaşezări de poziţii în ierarhie.

În timpul discuţiilor, senatorul PSD Gabriela Firea, l-a întrebat pe Stelian Tănase dacă are intenţia ca, în perioada în care va fi director general interimar al TVR, să opereze "modificări în conducerea executivă a televiziunii publice", în cazul în care va constata "anumite deficienţe" în activitatea celor care conduc televiziunea publică. Firea a spus că se referă "la producătorul general, la directorul de programe sau la director de ştiri".

Stelian Tănase a spus că, pe perioada interimatului, are anumite restricţii, pe care nu le va mai avea însă dacă va deveni preşedinte-director general al TVR.


"Şi eu şi doamna Firea ştim la ce ne referim. Problema este dacă atât timp cât sunt interimar pot să fac aceste restructurări, concedieri, reaşezări de poziţii în ierarie. Cu siguranţă, după interimat, le voi face şi foarte repede şi chirurgical. Deja am destule informaţii că lucrurile nu merg cum trebuie acolo. Sunt nişte resurse care se scurg inexplicabil şi voi lua măsurile fără brutalitate. Dar trebuie luate, nu ai încotro, cu toată gentileţea, dar trebuie luate în interesul public", a spus Stelian Tănase, potrivit Mediafax.

În prezent, Cristian Zgabercea este coordonatorul cu atribuţii de producător general în TVR, în timp ce Claudiu Lucaci este coordonator cu atribuţii de director ştiri, iar Irina Radu este coordonator cu atribuţii de director programe.


Într-un alt context în timpul audierilor de la Comisiile de cultură ale Parlamentului, Stelian Tănase a spus că televiziunea publică este într-o situaţie foarte dificilă, însă nu crede că va fi necesară o restructurare radicală în TVR.

"Cred că este o situaţie în care trebuie luate anumite decizii strategice în ceea ce priveşte televiziunea publică pentru a putea fi salvată. S-au făcut paşi în acest sens şi nu cred că, dacă ajung la Televiziunea Română, trebuie să fac o revoluţie, o restructurare, o reformă, lucruri din acestea de natură radicală. Cred că trebuie tratată problema cu foarte multă prudenţă, cu realism şi mai ales cu transparenţă. Fără un sprijin foarte serios din partea dumneavoastră şi a altor instituţii, în principal Guvernul şi câteva ministere care sunt conectate cu problema televiziunii, nu se va putea face nimic", le-a spus Stelian Tănase parlamentarilor.


Stelian Tănase a fost numit vineri, de plenul reunit al Parlamentului, în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Televiziune (SRTv).

 

Etichete: stelian tanase tvr