Actualitate

Stelian Tănase, votat de Parlament preşedinte director general interimar al TVR

Stelian Tănase a fost numit de plenul reunit al Parlamentului în funcţia de preşedinte director general interimar al TVR. Numirea lui Stelian Tănase a fost aprobată cu 405 voturi "pentru" şi două voturi "împotrivă".

Stelian Tănase, numit de Parlament preşedinte director general interimar al TVR Stelian Tănase, numit de Parlament preşedinte director general interimar al TVR

Votul a fost secret, pe buletine. Parlamentarii PDL s-au retras din sală înaintea votului.

După vot, Stelian Tănase a refuzat să dea declaraţii presei.


Interimatul lui Stelian Tănase la şefia SRTv, potrivit hotărârii Parlamentului, adoptată cu unanimitate de voturi, va dura până la numirea de către plenul celor două Camere a noului Consiliu de Administraţie şi a preşedintelui consiliului de administraţie al SRTv, scrie Mediafax.

În documentul citat se mai arată directorul general interimar va exercita atribuţiile prevăzute în articolele 28, 29 şi 30 din Legea 41-1994 privind organizarea şi funcţionarea SRTv.


Stelian Tănase a fost avizat favorabil în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), vineri, de Comisiile de cultură ale Parlamentului.

Stelian Tănase a fost avizat favorabil de Comisiile reunite de cultură din Camera Deputaţilor şi Senat, cu unanimitate de voturi (25 de voturi).


Stelian Tănase - scriitor, politolog, scenarist, regizor şi realizator TV - a fost singurul candidat audiat pentru funcţia de director general interimar al SRTv. El a fost propus pentru această funcţie de PNL.

Fostul Consiliu de Administraţie al TVR, care era condus de preşedintele-director general al televiziunii publice Claudiu Săftoiu, a fost demis pe 10 decembrie de Parlament, odată cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012.


 

Etichete: tvr stelian tanase
Ultimele Stiri
abonare newsletter