Actualitate

Parlamentul se reuneşte vineri în plen pentru alegerea directorului interimar al TVR

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc vineri, la ora 12,00, în şedinţă comună pentru a vota candidatul la funcţia de director interimar al TVR.

Înainte de plen, la ora 11,00, va avea loc audierea în comisiile de cultură a candidatului pentru această funcţie - Stelian Tănase, propus de PNL, scrie Agerpres.

Pentru ca directorul interimar al TVR să fie validat în funcţie de plenul comun este nevoie să participe la vot 291 de parlamentari, acesta fiind cvorumul necesar - jumătate plus unu din totalul senatorilor şi deputaţilor.

Potrivit preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, în cazul în care nu va exista cvorum, imediat după închiderea şedinţei de plen, se vor reuni Birourile permanente şi îl vor valida pe viitorul director interimar al TVR. Acest lucru este posibil după ce Guvernul a emis miercuri o ordonanţă de urgenţă care modifică legea de organizare şi funcţionare a TVR, care prevede că directorul interimar al instituţiei poate fi validat de Birourile permanente ale Parlamentului.

La şedinţa de plen de la începutul săptămânii, Rareş Bogdan, propus de asemenea de PNL pentru şefia TVR, nu a putut fi validat pentru că nu a existat cvorum.

 

Etichete: tvr stelian tanase
abonare newsletter