Actualitate

Ponta: Antonescu le-a spus lui Rareş Bogdan şi Guşă că vor avea TVR dacă nu mai au Realitatea

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că liderul PNL Crin Antonescu avea un anumit angajament faţă de Rareş Bogdan şi Cozmin Guşă, cărora liberalul le spusese, potrivit social-democratului, "O să aveţi TVR dacă nu mai aveţi şi Realitatea".

Preşedintele PSD a mai spus că, în aceste condiţii, Crin Antonescu "a luat-o personal" atunci când Rareş Bogdan nu a fost votat de Parlament.

"În cadrul USL a fost sincopa privind numirea de către Parlament a unui nou şef la TVR. Criza s-a amplificat de la TVR. (...) Cel mai tensionat moment a fost aseară (marţi seară - n.r.), eu eram la depunerea jurământului de către domnul Ştirbu, după care am aflat cu toţii că nu s-a votat... Domnul Antonescu a privit propunerea ca pe o chestie extrem de personală", a spus Ponta, potrvit Mediafax.


El a arătat că liderul PNL a avut un anumit angajament faţă de Rareş Bogdan şi Cozmin Guşă şi de aceea a privit "extrem de personal" faptul că Parlamentul nu l-a votat pe Rareş Bogdan la TVR.

"Avea un anumit angajament faţă de Rareş Bogdan şi Guşă, « Domne, o să fiţi la TVR, o să aveţi TVR dacă nu mai aveţi şi Realitatea» şi a luat-o foarte personal. Domnul Antonescu a luat-o foarte personal. Erau doi oameni cu care vorbise mult în ultima perioadă, într-un fel şi-a luat angajamentul «Domne, îl punem pe Rareş Bogdan la TVR». Şi, din motive care sunt mai puţin importante la nivel public, lucrul ăsta nu s-a întâmpat ieri (marţi - n.r.). Deci tensiunea a apărut aseară legat de faptul că nu a fost numit Rareş Bogdan", a spus Ponta.


Premierul a precizat că prin soluţia de a da o Ordonanţă de Urgenţă, TVR va continua să funcţioneze.

"Din punctul meu de vedere, nu puteam să lăsăm, la TVR nu mai e nimeni şef, se închide săptămâna viitoare, se pune lacătul pe uşă, pleacă toată lumea acasă. Prin Ordonanţa de Urgenţă nu am luat dreptul Parlamentului de a numi, am spus că Parlamentul se întruneşte vineri, se votează nou preşedinte director general, în regulă. Dacă nu e cvorum, atunci Birourile Permanente reunite pot desemna temporar pe 60 de zile o conducere. O să avem vineri ori în plen, ori în Birourile Permanente, desemnată o conducere şi TVR va continua să funcţioneze", a spus Ponta.


Parlamentul se va reuni, vineri, la ora 12.00, în şedinţă de plen, pentru a vota conducerea TVR.

Ultimele Stiri
abonare newsletter